Wedstrijden

Win tickets voor All Them Witches, The Underground Youth, Tiny Ruins en meer in De Zwerver

In de mooiste uithoek van ons land, de Belgische kust, vind je ook één van de interessantste concertzalen die we rijk zijn. Muziekclub De Zwerver heeft ook dit jaar weer een hele reeks fascinerende namen op zijn kalender staan. Een aantal bekende artiesten, maar vooral veel te ontdekken talent. Wij schotelen je enkele aanraders voor én mogen enkele duotickets weggeven. Hoe je die kan winnen lees je onderaan dit artikel.

Tiny Ruins + Kitt Philippa (zondag 24 maart)

Liefhebbers van intieme folk kunnen zichzelf verliezen in de wereld van Tiny Ruins. Op haar nieuwe plaat Olympic Girls klinkt de Nieuw-Zeelandse opnieuw fragiel, kostbaar en verfijnd. Tiny Ruins’ warme, ademende stem en levendig gitaarspel geven haar nummers een zachte, maar emotionele toets. Met de zachte elektronica van Kitt Philippa als voorprogramma, belooft het een magische avond te worden.

All Them Witches + Swedish Death Candy (woensdag 17 april)

Voor wie het graag wat zwaarder wilt, staat er een optreden van All Them Witches op de planning. Het viertal uit Nashville brengt een slopende mix van hard rock, blues en sludge. Live gaan ze met veel precisie te werk, maar weten ze tegelijk ontzettend krachtig te klinken. Ook Swedish Death Candy maakt zijn terugkeer (ze stonden ook op Leffingeleuren vorig jaar), dus voor de fans van stevige riffs is dit dubbel goed nieuws!

Cave + Die Rakete (donderdag 18 april)

Met de mannen van Cave in De Zwerver, zal het publiek zich moeten voorbereiden op een heuse psychedelische tour-de-force. Deze vijfkoppige jamband bracht vorig jaar een album vol krautrock, psychedelische muziek en afrobeat. Jammer dat die plaat onder de radar bleef, maar wie het een luisterbeurt gaf, heeft vast gemerkt dat dit volledig onterecht is. Daarbij wist De Zwerver met Die Rakete een passend voorprogramma uit de buurt te strikken. Met hun psychedelische muziek met invloeden uit elke uithoek in de wereld zijn ze de ideale opwarmer.

The Underground Youth + Sunflower (zaterdag 20 april)

De Britse band The Underground Youth is een naam die al een tijdje aanwezig is, maar nog steeds weet te overtuigen. Het project van Craig Dyer is inmiddels uitgegroeid tot een imposante full band die gitzwarte postpunk brengt die door merg en been gaat. Voer voor de fans van The Jesus & Mary Chain, Brian Jonestown Massacre en The Velvet Underground. Met Westtalent winnaar Sunflower, krijg je er nog een beloftevolle band van Brugse makelij bij.

A Giant Dog (dinsdag 21 mei)

Niet vies van een beetje glamrock met een streepje punk? Dan moet je zeker A Giant Dog eens checken. Het vijftal uit Austin, Texas maakt no-nonsense muziek in de lijn van Downtown Boys, New York Dolls en Joan Jett. Naar het schijnt is hun live-reputatie ijzersterk, dus zet die datum maar alvast in de agenda.

Jonathan Bree + UMM (donderdag 23 mei)

Uit Nieuw-Zeeland lijken er heel wat eigenzinnige acts te komen. De nieuwste naam die je gehoord moet hebben is Jonathan Bree. Ooit begon hij als lid van The Brunettes, maar ondertussen heeft Bree zijn derde solo-album uit. Die is gevuld met de meest uiteenlopende invloeden, maar die komen allemaal samen in de subtiele doch bizarre stijl van Jonathan Bree. Een artiest waar veel over nagepraat zal worden. Het voorprogramma wordt met het Belgische UMM verzorgd door een band die net zo gevarieerd weet te klinken.

Wil jij graag naar een van deze optredens gaan? Stuur dan een mail met je naam, een concert naar keuze en onderwerp ‘Wedstrijd De Zwerver’ naar wedstrijd@dansendeberen.be. Wie weet win je dan één van de duotickets die we mogen weggeven. Succes!

De volledige agenda van De Zwerver vind je hier terug.

4 maart 2019

About Author

Jan Kurvers


ONE COMMENT ON THIS POST To “Win tickets voor All Them Witches, The Underground Youth, Tiny Ruins en meer in De Zwerver”

  1. De Coninck Danny schreef:

    A giant dog is echt de moeite om live te zien.
    Heel energiek. Denk aan Amyl and the sniffers.
    Al vraag ik mij wel af hoe ze deze band op dat kleine podium gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter