Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Laurel Wreath”

©CPU – Ymke Dirikx

Na drie jaar wachten is het weer zover: een nieuwe album van Bear’s Den zit er aan te komen. De indiefolkband uit London groeide sinds 2016 dankzij Red Earth & Pouring Rain uit tot een arena vullende act die de bombast niet schuwt. Maar fans van de banjo moeten niet treuren, want het instrument is nog steeds op de nieuwe plaat So You Might Hear Me te horen. De populariteit van Bear’s Den in ons land is vooral te danken aan Studio Brussel en hun overtuigende liveshows. Eind januari kregen we met “Blankets Of Sorrow” en “Fuel On The Fire” al een eerste glimp van So You Might Hear Me en met het kakelverse “Laurel Wreath” krijgen we er vandaag nog eentje bij.

Wij halen opgelucht adem, want de banjo krijgt op “Laurel Wreath” nog eens een prominente rol weggelegd. Bear’s Den schuwt desondanks ook op hun nieuwe de bombast niet en dat resulteert in een groots opgezet stadionfolknummer. Dat is grotendeels te danken aan het loyaal gebruik van de synth, die deze keer in tegenstelling tot op “Fuel On The Fire” wel goed weet uit te pakken. Vooral naar het einde toe breekt het nummer open nog voor onze aandacht wat dreigt te verdwijnen, maar ze krijgen ons met een pakkend finale toch nog goed mee. Voor muziek met een hoog kampvuurgehalte moet je helaas niet meer bij Bear’s Den zijn, maar wie fan is van degelijke bombastische indiefolk komt bij Bear’s Den wel goed aan zijn trekken.

Op 6 april speelt de band in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel, maar deze zomer kan je ze ook op zaterdag 29 juni op de Main Stage van Rock Werchter aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.