Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NiNE8 – “Ignant”

De kans is groot dat u tot op deze dag, net als ons, nog nooit van NiNE8 gehoord hebt. Het kunst en muziek collectief beweegt zich dan ook hoofdzakelijk in de Londense underground. Muziek, kunst en zelfs mode behoren te de bezigheden van deze groep jonge creatievelingen. Ergens doen ze ons dan ook denken aan het befaamde Amerikaanse collectief Odd Future, dat natuurlijk heel wat jaren geleden opsplitste. De negen leden van NiNE8, allen opkomende DIY artiesten, proberen via dit platform elkaars werk zo veel mogelijk te promoten. Vooral leden Biig Piig en Lava La Rue bereikten met hun solo projecten al aanzienlijke successen. Als collectief werken ze momenteel aan hun tape NO SMOKE. Bij elke gezamenlijke track doen ze beroep op een verschillende combinatie van rappers, zangeressen en producers. Op deze manier weten ze, tot nu toe, te zorgen voor een mooie diversiteit.

Op “IGNANT” komen Biig Piig, LorenzoRSV en NiGe in actie. De track is daarnaast geproducet door MAC WETHA, tevens lid van NINE8. Biig Piig bijt de spits af en laat haar zwoele stem meteen gezellig meedijnen op de zeer laidback beat. Na haar volgen nog achtereenvolgens LorenzoRSV en NiGe. Beide heren leveren op hun dooie gemak een meer dan degelijke bijdrage. ‘It’s about to be an ignant year, we don’t put crap in the listeners ear,’ rapt de laatste. Gelijk heeft hij.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - “WOOF” (feat. Biig Piig)

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het…
Features

Tien tips voor Les Nuits Botanique

Het festivaljaar in België wordt traditioneel op gang getrapt door Les Nuits Botanique. Het festival in de botanische tuinen van Brussel kiest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.