Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arthur Russell – “Not Checking Up”

Soms worden artiesten pas door de wereld ontdekt wanneer ze niet meer onder ons zijn. Arthur Russell is hier een van de grootste voorbeelden van. De muzikant uit Iowa trok in de jaren tachtig naar het bruisende New York om zich te ontplooien in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Zo verkende hij disco, minimalisme, folk en kamermuziek, maar creëerde ook zijn eigen sonische wereld.

In zijn leven leverde het hem geen commercieel succes op, maar hij kon rekenen op de bewondering van artiesten als Philip Glass en Talking Heads’ David Byrne. Naarmate de tijd verstreek, kwamen er tal van bewonderaars bij, waaronder ook Devendra Banhart. In het kader van Fragments du Monde Flottant, een compilatie die hij samenstelde met het onuitgegeven werk van verschillende artiesten, mocht hij snuisteren in de reusachtige archieven die Arthur Russell achterliet. Daar viste hij het pareltje “Not Checking Up” uit.

“Not Checking Up” is een heel herkenbaar Arthur Russell nummer voor wie naar zijn cultklassieker World of Echo heeft geluisterd. Met zijn eigenzinnige cellospel en slim gebruik van galm maakte hij ook op dit nummer een warme en tedere omgeving, waarin zijn kostbare stem zachtjes beweegt. Het kenmerkt de meditatieve sfeer die in Arthur Russell’s muziek heerst en bewijst dat de man nog heel wat achtergelaten heeft dat de moeite meer dan waard is.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriel Rios - "La torre" (feat. Devendra Banhart)

Het lijkt er precies op dat de animo rond Gabriel Rios wat is gaan liggen, want de Puerto Ricaanse Belg bracht de…
LiveRecensies

Devendra Banhart @ Ancienne Belgique (AB): Joviaal harten veroveren

Het gebeurt niet veel dat een artiest een zaal als de Ancienne Belgique weet uit te verkopen zonder gigantisch veel airplay achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.