Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Front Row Hustle”

DZ Deathrays is een Australisch dance-punk duo (live een trio of kwartet) uit Brisbane, Australië en dit al langer dan tien jaar en ook al met drie albums op de teller. Al wat watertjes doorzwommen, deze Aussies. En dat doen ze met garage-punk die steeds meer en meer elektronische steun krijgt.

Wat ze met dit nummer doen, is nog een stap verder gaan. En noem dit maar een zeven mijlspas! Er wordt samengewerkt met drie Australische hip hop artiesten: Trials, Jesswar en Briggs. Dit brengt de muziek naar een andere dimensie dan we gewend zijn van deze band. Geen snel nummer, maar verwacht je aan een traag hip hop nummer waar de invloeden van DZ Deathrays zijn op losgelaten. Als je niets met hip hop hebt, dan is dit niets voor jou. Heb je er wel enige affiniteit mee, geef het dan zeker een kans. En liefst meer dan één kans, want “Front Row Hustle” wordt alleen maar beter door er meer naar te luisteren. Trouwens, deze twee invloeden hebben zich in het verleden al bewezen. Enkel het ingezongen refrein van Shane Parson is wat braaf en mocht toch wel wat ruiger zijn.

“Front Row Hustle” is een heerlijk loom nummer, wat een absolute meerwaarde voor het genre is. Maar toch is het niet ondenkbaar dat fans van het eerste uur hierbij ogen gaan trekken. Touren wordt voorlopig enkel in Australië gedaan. Een nieuw album zou klaar zijn, maar er is nog geen datum vastgelegd.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.