Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastel Fever – “In The Capital”

Rolling Blackouts Coastal Fever maakte van de vrije tijd na een druk jaar gebruik om weer aan nieuwe muziek te schrijven. Het vijftal uit Melbourne bracht vorige zomer nog een uitstekende plaat uit met Hope Downs en stond ermee in een heleboel eindejaarslijstjes, zo ook in die van ons. Bovendien wisten ze met hun optredens op Pukkelpop en op het Filter Festival een overtuigende indruk te maken en onderstreepten ze met verve nog maar eens hun uitstekende livereputatie. Vandaag brachten ze met “In The Capital” nog eens een nieuw nummer uit en kwamen zo ook met het nieuws dat er op 26 april een nieuwe ep zal verschijnen.

Een koerswijziging durven we “In the Capital” niet noemen, maar toch krijgen we een lichtjes andere Rolling Blackouts Coastal Fever te horen. De band opteert voor een iets toegankelijkere muzikale aanpak zonder hun herkenbaarheid te verliezen. De band uit Melbourne laat op “In the Capital” bovendien weer de gitaren spreken en dat levert een aantal heel puike passages op. Zeker naar het einde toe, wanneer het nummer pas echt openbreekt worden we muzikaal goed verwent. Rolling Blackouts Coastal Fever overtreft alle verwachtingen met hun nieuwe single en dat juichen we dan ook heel hard toe.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2015 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.