Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Sunday”

Foals laat niets aan het toeval over en lost al de derde single van hun aankomende nieuwe plaat Everything Not Saved Will Be Lost. De Britse band bracht in 2015 een geweldige plaat uit met What Went Down waarmee ze het zelfs tot Reading & Leeds headliners schopten. De groep rond Yannis Philippakis staat bekend voor hun energieke concerten en groeide de afgelopen jaren uit tot een rockheadliner. Binnen 11 dagen (op 8 maart) krijgen we het eerste deel van Everything Not Saved Will Be Lost en dat belooft een regelrechte topplaat te worden.

“Sunday” klinkt iets rustiger dan de voorgaande singles, maar de bombast is nog steeds te vinden op het nummer. Dat komt voornamelijk door het gebruik van een aantal strijkers die het nummer van een aangenaam vol volume voorzien. “Sunday” wordt naarmate het nummer vordert steeds grootser opgetrokken en dan moet de climax nog komen. Het tempo verandert in de tweede helft helemaal en dat resulteert in een drum’n’bass variantie van rockmuziek die wat doet denken aan de liveversie van “Two Steps Twice”. Foals blijft verbazen en misschien zelfs het belangrijkste: innoveren en dat maakt van hen misschien wel één van de relevantste rockbands van het moment op deze planeet.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - "Sunday"

Er zijn weinig mensen die zo’n grotesk stemgeluid hebben als Dermot Kennedy. Daarin ligt vanzelfsprekend meteen ook de grootste sterkte van de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.