Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub – “Everything Is Falling Apart”

Als je als band dertig jaar bezig bent én relatief onder de radar blijft, heb je dan gefaald als band? De Schotse band Teenage Fanclub, bekend van “Sparky’s Dream”, behaalde nooit het succes van tijdsgenoten Primal Scream of The Jesus and Mary Chain, maar slaagt er wel al in sinds 1989 kwalitatief goede muziek af te leveren. Hun laatste album Here dateert van 2019, maar de heren lijken er nog niet mee op te halen. Gerard Love hield er wel al mee op, de band blijft echter gewoon bestaan. Ze lossen single “Everything Is Falling Apart” los op de wereld, dat ons wel kan bekoren.

Dat de band ontstond in de nineties, is nog steeds hoorbaar. Daar is natuurlijk niks mis mee, niet elke band hoeft de sound van de toekomst uit te vinden. We krijgen hier niet het nummer van het jaar voorgeschoteld, maar al wie de 90’s sound mist zal met dit nummer wel aan zijn trekken komen. Gezellig en sfeervol liedje dat alweer toont dat Teenage Fanclub eigenlijk geen slechte muziek kan uitbrengen.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever (★★★½): Een bedachtzame reflectie op tijdloze klanken

In een wereld waarin muzikale trends komen en gaan als de wind, blijft Teenage Fanclub een baken van tijdloosheid en muzikale geleerdheid….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub - "Foreign Land"

Teenage Fanclub, de Schotse indierockband die al decennia lang muzikale juweeltjes aflevert, behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hun tijdloze single “The Concept”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phantom Booth - "The World Outside My Door"

Pssst. Je hebt het niet van ons, maar dit bandje zou zomaar aan het begin van iets moois kunnen staan. Niet dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.