Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Weezer – “High As a Kite”

© CPU – Johan Poelmans

De tijd waarin je Weezer als band serieus kon nemen, lijkt lang achter ons te liggen. Onlangs nog bracht de band een coverplaat uit met nummers van allerlei bekende groepen, alsook de grote “Africa” hit. Maar er komt ook een album aan met eigen muziek. Weezer (Black Album) verschijnt op 1 maart en de voorsmaakjes die we daar al uit kregen, deden niet veel goeds vermoeden. De band maakt tegenwoordig geen rockmuziek meer, maar eerder luchtige pop. Dat is ook op “High As A Kite” niet anders, maar toch kunnen we dit in een bepaald perspectief plaatsen waardoor we het wel kunnen appreciëren.

“High As a Kite” is gewoon een fris pop liedje met een zachte piano waarbij de stem van Rivers Cuomo centraal staat. De perfecte soundtrack om eens lekker laidback bij te chillen en de lucht in te gaan, vandaar de lyrics ook waarschijnlijk. Er komen ook gitaren in het verhaal naar voor, met zelfs een solo. Lang geleden dat we dit nog hoorden van de groep, of het moet van hun “Paranoid” cover komen (al kan dat bijna niet anders). “High As A Kite” is dus niet meteen een hoogvlieger, maar wel een nummer dat je even kan luisteren op een weg. Memorabele nummers maken ze al lang niet meer.

Verder kwam ook nog “Living In L.A.” uit, maar dat had er helemaal niet bij gehoeven. Bagger van de bovenste plank.

Deze zomer staat de band op Rock Werchter.


21 februari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief