Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “Peace of Mind”

2019 wordt ongetwijfeld het jaar van de doorbraak van slowthai. De Britse grimeartiest was dit jaar één van de gegeselecteerden bij BBC’s Sound of 2019 en strandde op een sterke vierde plaats, maar dankzij zijn selectie belandde hij wel bij veel mensen op de radar. Ook dankzij “Doorman“, een nummer waarvoor hij samenwerkte met Mura Masa, vond Tyron Frampton steeds meer aansluiting bij het grote publiek. Daarnet kondigde slowthai aan dat zijn eerste plaat Nothing Great About Britain zal heten en met “Peace Of Mind” kregen we daarvan ook al een nieuw nummer.

slowthai heeft de afgelopen jaren een heel eigenwijze grimesound ontwikkeld die iets ruwer klinkt dan wat de norm is in de grimewereld en dat levert steeds weer straffe nummers op. Ook “Peace Of Mind” is er weer zo één dankzij zijn hoekige instrumental en de snedige lyrics. Het sappige accent van de uit Nottingham komende slowthai zorgt weer voor veel ruigheid en maakt “Peace Of Mind” nog intenser. Bij het nummer hoort overigens ook een geniale videoclip met enkele straffe visuals die laat zien wat voor een talent hij is. Slowthai is uniek en trekt zich maar weinig aan van wat de rest doet en dat zorgt voor een grote herkenbaarheidsfactor.

Op maandag 18 maart zakt Slowthai voor het eerst af naar België om een uitverkocht concert te komen spelen in de Beursschouwburg te Brussel, maar een herkansing volgt al op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsRecensies

Kevin Abstract – Blanket (★★½): Een muzikale wending

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de leden van Brockhampton afscheid van elkaar namen. Hoewel leden van de rapformatie, die…
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - UGLY (★★★★★): Lelijkheid op het allermooist

Wij weten niet zo goed wat het is, maar we raken altijd in de ban van artiesten die overduidelijk een gekwelde ziel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.