Features, Wedstrijden

Vijf tips voor Botanique in maart + tickets te winnen

© CPU – Bert Savels

Ook in maart kan je in de Botanique weer terecht voor een aantal straffe bands en concerten. De Brusselse zaal staat steeds garant voor een spannende agenda die een goede mix vormt tussen gevestigde waarden en nieuwkomers alsook een spagaat maakt tussen commercieel en underground. Dat is ook in maart weer het geval en daarom hebben we een aantal concerttips die je niet mag missen.

IDER – 7 maart – Witloof Bar

Momenteel touren ze nog samen met Sigrid door de VS, maar binnenkort wagen ze zich ook op een Europese tour die ook in Brussel halt zal houden. Het duo uit Noord-London is al sinds 2015 actief en zal later dit jaar hoogstwaarschijnlijk hun debuutplaat uitbrengen. Hun electro-pop met een hoek af valt steeds meer in de smaak bij het publiek en de toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor de twee kamergenoten. Geen enkele reden dus om hun eerste passage op Belgische bodem te missen.

Gnash – 15 maart – Rotonde

Amerikaan Gnash komt nog eens naar ons land. In 2016 had hij een megahit met “i hate u, i love u”, een nummer dat meer dan vier miljoen keer over de toonbank ging en bij ons op plaats drie in de Ultratop strandde. Er volgde de ep Us in datzelfde jaar, maar het bleef lange tijd wachten op een eerste plaat van hem. Tot in januari van dit jaar, want toen bracht hij Us uit. Deze komt hij dan ook eens voorstellen in ons land in het kader van zijn Europese tour in de Botanique. Misschien wel de start van een volgend succes?

Empress Of – 24 maart – Rotonde

Empress Of melde zich vorig jaar terug na een radiostilte van iets meer dan twee jaar. De in Los Angeles woonende pophoop bracht in 2015 met Me een verfrissend popalbum uit waarop ze al liet blijken veel in haar mars te hebben. In oktober kwam ze dan met de opvolger Us op de proppen, waarop ze bewees dat pop gerust ook wat pit en gewaagdheid kan bevatten. Het is dus hard uitkijken naar haar passage in de Rotonde in de Botanique.

Barns Courtney – 26 maart – Rotonde

Barns speelde al op Rock Werchter (en ook in 2019 zal hij er trouwens weer staan) en boekt in de VS behoorlijk wat succes, maar ook zijn fans in Europa is hij niet vergeten. De Brit evolueerde vanaf 2015 van brave singer-songwriter tot een echte rockster met een rock’n’roll leven. Zijn plaat The Attractions Of Youth was al een fijne beproeving en ook met zijn singles “99” en “Sinners” weet hij de rockmassa te begeesteren. Een rockster heel dicht komen zien, kan je dus eind maart in de Botanique.

Charlotte Lawrence – 30 maart – Rotonde

Charlotte Lawrence is nog maar 18 jaar jong, maar heeft naast een modellen-contract ook een platendeal kunnen bemachtigen. Met al meer dan 100 miljoen streams op Spotify kunnen we dat ook een slimme keuze noemen. Haar zes nummers tellende ep Young kreeg van ons vier sterren en bracht de hit “Sleep Talking” naar voren, maar de radiostations wist ze nog niet helemaal in haar ban te trekken. Daar zal binnenkort wel iets aan veranderen, want de jonge zangeres wordt als één van de grote sterren van de toekomst gezien, naast ene Billie Eilish die momenteel alle records verpulverd. Uitkijken naar de debuutshow in de Rotonde dus.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen, het gaat niet zomaar. Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina liket door naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe noemt de tweede plaat van Empress Of? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Botanique!

18 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter