Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raketkanon – “Ricky”

© Anton Coene

Verstop je slechthorende moeke en laat je kinderen niet buiten spelen, want Raketkanon is terug. De Gentse lawaai-formatie brak potten met hun debuut RKTKN#1, en brak vervolgens Vooruit, Ancienne Belgique en menig binnen -en buitenlandse club af met opvolger RKTKN#2. Het eerste valentijnscadeau na een hiatus van vier jaar: de single “Ricky”.

Met een hihat die tegen het tempo in lijkt te hakken en synths die rond de drums cirkelen, laat Raketkanon zijn slome kant links liggen voor een betonmolen vol groove. “Ricky” schommelt, scheurt, en swingt de pan uit. Giet daar nog een dikke laag maniakale vocalen bovenop, en het onheil barst los. Waar er op RKTKN#2 meer ritmische kronkels plaatsvonden, houdt “Ricky” voornamelijk één koers vast. En hoewel de wortels van dit viertal nog steeds in dezelfde potgrond groeien, lijkt “Ricky” een voorwendsel van een zoektocht naar andere wateren. RKTKN#3 komt er op 5 april, u bent bij deze gewaarschuwd.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Raketkanon exclusief op Rock Herk

Vandaag is eindelijk de lente in het land, en dat betekent maar één ding: de festivals komen eraan! Rock Herk viert dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle No Prisoners - "Video Will Play After Ad"

Wie een beetje vertrouwd is met de Gentse muziekscene weet dat Pieter-Paul Devos zich terug op een podium begeeft. Vanwege het coronavirus…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Herk herbevestigt met o.a. Goose en Raketkanon groot deel line-up voor 2021, en voegt onder meer Brutus toe

Ook Rock Herk is een van de slachtoffers van de afgelaste festivalzomer in 2020, maar bij de pakken blijven ze niet zitten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.