Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “On The Luna”

Het tweeluik Everything Not Saved Will Be Lost moet het album van 2019 zijn dat nog voor z’n release al het meeste buzz heeft veroorzaakt. Deel één wordt over iets minder dan een maand, op 8 maart om precies te zijn, op ons afgevuurd, terwijl het vervolg nog op zich zal laten wachten tot in de herfst van dit jaar. Net toen onze nieuwsgierigheid de dragelijkheidsgrens ging overschrijven, kwam het Britse kwartet met “Exits” op de proppen: een heerlijk mysterieus nummer dat zich liet kenmerken door een opdringerig tempo en een kakofonie aan elektronische effecten. Vandaag wordt daar “On The Luna” aan toegevoegd, dat dan weer heel anders klinkt.

Voor de rode draad die Foals door hun nieuwe werk wil trekken, raden we je aan vooral de lyrics te raadplegen. Ook “On The Luna” wordt verteld aan de hand van een onzekere en mysterieuze songtekst, afgewerkt met een flinke snuif maatschappijkritiek. Muzikaal klinkt het nummer dan weer enorm opgewekt, met fijn gitaar- en heel wat slagwerk, aangevuld met eighties synths. De muziekliefhebber die liever oppervlakkig naar songs luistert, wordt op z’n wenken bediend door de catchy sound, die bij “Exits” veel minder aanwezig was. Wie een nummer graag tot de bodem uitspit, kan zich verlekkeren op de heerlijke muzikaal-lyricale dualiteit die Foals ook in 2019 kan brengen. Heerlijke single, als je het ons vraagt.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.