Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy feat. Selah Sue & Darrell Cole – “Guy – Funk”

Het gaat extreem hard voor de Brusselse volksheld Zwangere Guy. Zijn nummer “Gorik Pt. 1” greep duizenden bij de keel en met zijn vorige nummer “R.A.F. (Rien à foutre)” kroonde ZG zich tot koning van de pogo. Een heleboel uitverkochte shows zijn dan ook een logisch gevolg, maar eind maart zal Zwangere Guy maar liefst twee shows geven in de Ancienne Belgique, samen goed voor meer dan 4.000 man. Zijn langverwachte nieuwe plaat Wie is Guy? komt overigens op 1 maart uit en zal maar liefst negentien nummers bevatten. Met “Guy – Funk” loste Zwangere zijn derde voorproever van de plaat en hij wist met Selah Sue en Darrell Cole twee grote namen te strikken.

Het zit al in de naam, maar “Guy – Funk” is inderdaad een heel funky georiënteerd hiphop nummer geworden met een aardige instrumental. Voor het refrein kon Zwangere niemand minder dan Belgische trots Selah Sue voor zich winnen en die brengt meteen een aardige dosis soul met zich mee. Ook Darrell Cole, die overigens een goede vriend van Zwangere Guy is, krijgt een aantal momenten om zich te tonen en doet het meer dan behoorlijk. Maar met de grootste aandacht gaat zonder meer weer ZG zelf lopen door volledig zichzelf te zijn en te rappen wat hij te zeggen heeft. Veelzijdigheid troef dus bij Zwangere Guy en daarom durven we nu al te stellen dat Wie is Guy? één van dé hiphopplaten van het jaar zal worden.

De komende maanden heeft Zwangere Guy een aantal uitverkochte shows op de agenda staan: vanavond staat hij op We Are Open in Antwerpen, op zaterdag 16 februari in een uitverkochte Cirque Mystic in Aalst, vrijdag 22 februari in een uitverkochte N9 in Eeklo, op zaterdag 23 februari in een uitverkochte JH Tijl in Diest en op vrijdag 29 maart in een uitverkochte AB in Brussel. Enkel voor het extra concert op donderdag 28 maart in de AB zijn er nog een beperkt aantal tickets te koop. Daarnaast staat Guy ook in de Reflektor te Luik op 11 april.

Facebook

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

Zwangere Guy @ de Vaartkapoen: Meten en zweten

Er laaide gisteren een zucht van opluchting en blijdschap door de Vaartkapoen in Molenbeek. De mythische zaal is na enkele jaren renovatiewerken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Gladiolen komt op de proppen met eerste headliners

De festivalaankondigingen volgen elkaar nu in snel tempo op. Kregen we gisteren nog de eerste lading namen voor Pinkpop op ons bord,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.