Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey – “Moment of Surrender”

Nick Mulvey is een Engelse singer-songwriter die met zijn debuutalbum First Mind in 2014 in de spotlights terechtkwam via een Mercury Music Prize nominatie. Zijn tedere folksongs gebaseerd op intieme fingerpicking-gitaar wisten snel een breed publiek te charmeren. Voor zijn tweede album Wake Up Now in 2017 ging hij op zoek naar een bredere sound, met levendige extroverte drums en een breder gamma aan instrumenten. Vorig jaar loste hij één catchy single, “In Your Hands”, vandaag laat hij terug van zich horen.

“Moment of Surrender” is Mulvey’s herwerking van een U2 nummer met een merkwaardig akkoordenschema dat Brian Eno hem heeft aangeraden. De stijl bouwt voort op de evolutie die Mulvey’s muziek doormaakt. Het begin is ingetogen en doet denken aan zijn vroeger werk, terwijl de Afrikaanse drums en synthesizers de sfeer optrekken naar een extroverte beat. Zijn originele charme is een beetje zoek, maar wordt dubbel en dik gecompenseerd in zijn meeslependheid. Zowel de tekst als de muziek voelen aan als een spirituele zoektocht.

Wie Nick live wil zien zal volgende week naar Londen moeten trekken, of nog even op zijn honger moeten blijven zitten.

Facebook / Website / Soundcloud

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.