Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single J. Laser – “Waves & Blades”

Alsof je een grungeband op Mars zou neerzetten, zo klinkt de nieuwe single “Waves & Blades” van J. Laser. De artiest Jordan Lawlor is met zijn eigen project J. Laser niet vies van een futuristische sound en liet dat al duidelijk horen in mixes van M83, bijvoorbeeld bij “Go!”.

J. Laser weet opnieuw te verrassen met zijn “Waves & Blades”, op een andere manier dan zijn vorige single “Dreamphone”: waar “Dreamphone” een eerder rustig nummer is dat je af en toe de hoogte in katapulteert, geeft “Waves & Blades” een bijna oppeppend gevoel met voornamelijk de snelle diepe bassen en een drum riff dat je zo in een Drum ’n Bass-nummer zou kunnen stoppen.

Nieuwe invloeden samenbrengen met oudere muziekgenres is vaak een risicovolle mix, maar J. Laser slaagt er in die mix te maken zonder die laatste te verkrachten. Toegegeven: vocaal voelt het een beetje aan als een gemiste kans, maar Jordan Lawlor hoeft niet altijd uit te pakken met zijn unieke stem om een goed nummer te maken. Het opzwepende tempo en de instrumentale waves die je overspoelen maken dat helemaal goed.

J. Laser op Facebook

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single M83 - "Mirror"

Anthony Gonzalez is op dreef, nadat zijn project M83 begin dit jaar het wonderbaarlijke Fantasy uitbracht, verrast hij zijn fans met nieuwe oude…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Cafe - "Honey"

Het gaat als een dolle binnen de Nederlandse indiescene met Cloud Cafe. Pas sinds een jaar staat het Amsterdamse viertal samen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.