Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Low Land Home – “DRIFTING”

© Michiel Devijver

Met drie psychologen en een zelfverklaarde filosoof is het bijna vanzelfsprekend dat het kwartet van Low Land Home ons kan beroeren tot op het bot. Het Gentse viertal bracht vorig jaar zijn debuut-ep Underspoken uit, een plaat die bol staat van de melancholie. Met “DRIFTING” graaft Low Land Home nog wat dieper in zijn eigen ziel. Deze nieuwe single is vanaf nu hier in première te beluisteren.

Door De Standaard werden ze enkele maanden geleden nog getipt als een band om dit jaar in de gaten te houden en nu wordt ook meteen duidelijk waarom. De combinatie van dansbare beats, zweverige vocals en donkere, minimalistische piano-elementen brengt de luisteraar in een soort trance. Ook de opbouw kan op zijn zachtst gezegd als episch omschreven worden. Wanneer zanger Jo Geboers in de laatste seconden zijn kopstem laat weerklinken, worden we bijna van onze stoel geblazen. Ons klein landje is de voorbije jaren toch al een handvol enorm sterke, melancholische bands rijker geworden. Wij zijn er echter van overtuigd dat Low Land Home tot de grootmeesters behoort. De subtiliteit en speelsheid waarmee er met donkere elementen gespeeld wordt, maakt van deze band een unicum.

Waar vorig jaar nog sterk ingespeeld werd op het akoestische, horen we op “DRIFTING” dat de band ook elektronisch indruk weet te maken. Deze contrasten en die tussen donkere en hoopvolle sferen, dat en veel meer is wat Low Land Home belooft voor zijn debuutalbum Out Of My Mind dat op 22 februari zal verschijnen. Bij een albumrelease hoort natuurlijk ook een uitgebreide tour die de Gentenaars in maart en april door heel Vlaanderen zullen brengen.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 februari 2019

About Author

Simon Van Herzele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter