LiveRecensies

Denali Wrench + Kevin Krauter + Temporex @ Botanique (Rotonde): Dansen in een waas

Initieel hadden we het plan om ons naar Kevin Krauter in de Witloof Bar te begeven. Maar de Botanique zette hem samen met Denali Wrench en Temporex in de Rotonde. Een fijne triple bill waarin lo fi gitaren (of gewoon het zweverig geluid) centraal stonden. Denali Wrench bracht een groovy mix van synths en gitaren, Kevin Krauter deed het allemaal iets trager en Temporex ten slotte bracht ons aan het lachen en het dansen.

Denali Wrench is één van de bands die op het gloednieuwe Et!ket Records te vinden is. De band mocht de Rotonde warm maken en dat lukte hen wonderwel. Het viertal brengt een fijne mix van melancholische gitaren, zwoele synths en leuke dromerige vocals. Dromerige sfeer dus, maar met de nodige kracht gebracht om overtuigend over te komen. Iedereen klapte nadien dan ook uitbundig en Denali Wrench wist dan ook zeker een goeie indruk te maken. De zomer was even terug en ook een mopje kon er wel eens vanaf. Leuke opener die we zeker nog eens willen zien.

Kevin Krauter kwam zijn nieuwe plaat Toss Up voorstellen. Dat deed hij met een heel korte set die weinig uitsmijters bevatte. Dit was voor een deel te wijten aan zijn stem die er niet altijd goed uit kwam. Nochtans bleek het bij afsluiter “Keep Falling In Love” wel dat hij goed kan zingen, maar doorheen de set had hij niet echt veel zin om veel sterkte in zijn stem te steken.

In tegenstelling tot zijn project met Hoops gaat het met zijn soloproject veel experimenteler te werk. Je kan wel gelukzalig wegdromen om de zweverige gitaren die passeren, en je merkte ook wel dat iedereen heel relaxed werd, maar je vergat ook al snel hoe het vorige liedje klonk. Hij speelde ook twee nieuwe nummers die iets elektronischer voor de dag kwamen. Nog experimenteler dan het werk op zijn plaat, en bijgevolg ook minder plezant om te beluisteren. Het was pas bij afsluiter “Keep Falling In Love” dat Krauter nog eens kon overtuigen. Dit door hier eens zijn soulvolle stem boven te halen en een übergezellig sfeertje te creeëren. Het talent heeft hij, nu nog de overtuiging.

Van overtuiging geen gebrek bij Temporex. De jongeman uit San Diego kan namelijk heel goed dansen en zijn muziek sluit zich daar perfect bij aan. Van bij het begin kwam hij op en liet hij iedereen dichter komen omdat ze moesten dansen. Dansen deed iedereen zeker, want dat kon ook niet anders. De man riep iedereen constant op om te bewegen. De ene keer met hun handen knippen, de andere keer het hele lichaam in de strijd gooien.

Alles klopte perfect in het plaatje van Temporex, die zonder enige instrumenten op het podium stond. Enkel een laptop die bediend werd door zijn vriendin en een microfoon, meer was niet nodig. Zelf bracht hij ook de beste dansmoves waardoor het ook een genot was om naar te kijken. Zo deed hij alsof hij een gitaar meehad en hem bovenhaalde, maar speelde hij gewoon luchtgitaar. Simpel, maar hilarisch en je merkte ook dat iedereen wel eens een lach bovenhaalde. Muzikaal was het allemaal heel kort, nummers onder de twee minuten, maar wel effectief. Dansbare lo-fi pop om het een naam te geven.

Een avond in de Botanique van alle soorten, maar vooral de nadruk op een lo-fi sfeertje. Temporex kwam als winnaar van de avond naar buiten. Hoewel de eerste indruk best vreemd was, kwam de sfeer er nadien dik in en dat zorgde er voor dat iedereen in de zaal met een gelukzalig gevoel naar buiten ging. Kevin Krauter stelde een klein beetje teleur en Denali Wrench toonde dat de Brusselse lo-fi scene meer dan levend is, fijn zo!

Setlist Kevin Krauter:

Rollerskate
Suddenly
Lonely Boogie
The Edge
Treasure
Toss Up
Keep Falling In Love

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
LiveRecensies

Griff @ Botanique (Orangerie): Voorzichtige popshow

Griff mag dan wel net naast de titel BBC Sound of 2021 gegrepen hebben, toch lijkt het al een tijdje de goede…
LiveRecensies

S. Carey @ Botanique (Grand Salon): Allesbehalve beangstigend

De naam S. Carey zegt misschien niet iedereen veel, maar als we er de naam Justin Vernon of Bon Iver bijhalen, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.