Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Wand – “Scarecrow”

Het minste wat je van Wand kan zeggen is dat ze divers zijn. De band brengt muziek uit bij de vleet, waarvan het laatste wapenfeit één van de beste ep’s van het afgelopen jaar was. Nu komt de band terug met een fullalbum Laughing Matter. Hun geluid is in de periode sinds hun debuut in 2014 en nu zo veranderd, dat je nooit zou durven zeggen dat het één en dezelfde band is. Tegenwoordig klinken ze allerminst nog als een garageband dat knap en hard uit de hoek komt, maar meer als een melodramatische prog / post rock band met experimentele uitspattingen.

“Scarecrow” is de eerste single van het nieuwe album en focust zich op een psychedelische, traag ontwikkelende sfeer die je heel snel aan het zweven zet. Er zit zelfs een beetje Radiohead in, straf. Boordevol textuur en dynamische elementen weet de band er telkens opnieuw een uniek geluid in te steken. Nergens nog hoor je de roots van hun garagegeluid. Er wordt nu vooral gefocust op sfeerschepping met een zachte piano en wazige geluiden van de gitaar. En ook dit lijkt te werken. Benieuwd wat de plaat zal geven.

Op 27 mei staat de band in Botanique met Kikagaku Moyo en Wooden Shjips (gigantisch goeie line-up voor psych liefhebbers) en op 19 april verschijnt het album.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 februari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter