Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (28 januari – 3 februari)

Comeback van een magazine

In 2016 gaf het alternatieve muziekmagazine Rif Raf er de brui aan wegens een gebrek aan financiële middelen. Veel muziekfans vielen hierdoor in een gat, want Rif Raf schreef over heel wat te ontdekken bands uit binnen en buitenland. Nu komt er dus een crowdfunding die uitgaat van dezelfde personen die Rock Herk terug op de rails kregen. In april zou die van start gaan en Rif Raf zou tweemaandelijks gratis in de betere muziekwinkel te verkrijgen zijn. Of ze met de opzet gaan slagen, blijft natuurlijk de vraag, maar voor de fans van het magazine is dit alvast goed nieuws.

Comeback van een band die heel lang op zich liet wachten

Het nieuwe album van Tool liet een hele tijd op zich wachten, tot frustratie van vele fans. Dat wachten zou dit jaar zomaar eens voorbij kunnen zijn. Niet alleen speelt de band deze zomer op Rock Werchter, in de lente zou de nieuwe plaat af moeten zijn. Althans als we drummer Danny Carey moeten geloven, die zei tegen een fan dat het album midden april zou uitkomen. Daarnaast is de site van Tool ook geüpdate met verse visual, the hype is real!

Comeback van een frontman

Het is al even geweten dat AC/DC bezig is met een nieuwe plaat. Met welke zanger wisten we weliswaar nog niet, want Brian Johnson kampt al sinds 2016 met gehoorproblemen en moest daardoor noodgedwongen uit de band stappen. Axl Rose verving hem en dus gingen er al geruchten dat hij ook op het nieuwe album zou zingen. Maar niets is minder waar, Johnson zit gewoon in de studio met zijn vrienden van AC/DC om de stem op te nemen. Hij was het naar eigen zeggen beu om te ontkennen, wij zijn alvast verheugd dat de man terug is bij de band. Het nieuwe album zou zelfs nog voor dit jaar zijn, iets om naar uit te kijken.

Geen comeback meer mogelijk

Ariana Grande heeft een nieuwe tattoo, en als een wereldster die zet, dan is dat wereldnieuws. Vooral ook omdat die tattoo in het Japans geschreven is en ‘kleine houtskoolgrill’ betekende. Oorspronkelijk was het de bedoeling om er “7 Rings” te zetten, een nummer van haar. Een correctie maken dacht ze, want Japanse tekens dat kan allemaal heel makkelijk aangepast worden. Maar ze maakte het alleen maar erger, want nu staat er op haar handpalm ‘Japanse BBQ vinger’. Wel handig voor als ze eens een hongertje heeft, denken we zo.

Science-fiction wordt realiteit

Fortnite is een hype en nu beginnen ze ook met eigen optredens. De eerste artiest die live op het videospel te horen was, bleek de withoofdige dj Marshmello te zijn. Hij deed een korte set van tien minuten en bewees dat de toekomst van muziek wel een virtueel zou kunnen zijn. Miljoenen gamers konden namelijk samen naar het spektakel kijken op hun computer, speciaal en uniek zoveel is zeker.

Alweer een biopic in opspraak

Als je een biopic maakt over een bekende artiest, dan kan je wel wat stront verwachten. Zo mochten ook de makers van de nieuwe David Bowie biopic Stardust ervaren. De zoon van Bowie gaat alvast niet akkoord met de film en zegt dat de makers geen rechten hebben om de muziek van Bowie te gebruiken. Johnny Flynn zou alvast David Bowie gaan vertolken en de film zou gaan over de periode waarin Bowie naar Amerika ging om Ziggy Stardust te ontdekken.

Ook Leaving Neverland ontgaat geen controverse

De documentaire over Michael Jackson waarin hij wordt afgeschilderd als kindermisbruiker, zorgt ook voor veel controverse. In de film zijn twee personen te zien die zouden zijn misbruikt door Jackson toen ze nog kinderen waren. De film komt later dit jaar op Canvas, maar zorgt in de VS alvast voor veel ophef. Mensen reageren gechoqueerd en we vermoeden dat het laatste woord over die film nog niet gezegd is.

Jazz in Kortrijk

Wilde Westen presenteerde deze week een nieuw festival onder de naam Jazz Cats. Jazz Cats biedt een dag- en avondvullend programma van tien gevarieerde Jazzacts, waarvan de helft Belgisch, de helft internationaal. Naast headliners als Hypnotic Brass Ensemble en Colin Stetson zoekt Jazz Cats ook aansluiting bij de nieuwe jazz lichting en gaat het de kruisbestuiving met andere genres niet uit de weg. De volledige line-up vind je hier, het festival vindt plaats op 30 maart in de volledige Track Site te Kortrijk.

Nu Metal in Zottegem

Rock Zottegem pakte deze week uit met de eerste namen voor hun festival dit jaar. Headliner van dienst is niemand minder dan Nu Metal pioniers Limp Bizkit. Verder ook nog bij de namen: Live, Midnight Oil, Boef en Arsenal. Rock Zottegem speelt dus in om nostalgie en sfeer, zoveel is duidelijk.

Dance in Diest

Garnizoen, het zusterfestival van Pukkelpop vindt ook dit jaar plaats in de Citadel van Diest. Op twee verschillende podia kunnen liefhebbers van elektronische dansmuziek genieten van nationale en internationale dj’s. Op de line-up onder meer Amelie Lens, Rødhåd, David Vunk en San Soda. Meer info en tickets op de site van Garnizoen.

3 februari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter