Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Business – Let Them Grind

Big Business is een tweekoppige band uit Seattle, USA. Seattle? En toch weinig te maken met grunge! Wel een bassist-zanger en drummer-zanger die er alles aan doen om met twee instrumenten muziek te maken die moeilijk in een doosje valt te steken. Invloeden van stoner, sludge en punk zijn er zeker aanwezig. Een dikke knipoog naar the Melvins is er absoluut in te vinden.

Met twee is het moeilijk om altijd iets nieuws te doen en om niet te eentonig te worden. Dat was op de vorige cd Command Your Weather zeker een issue. Dat doen ze met “Let Them Grind” terug beter. Voldoende afwisseling en af en toe terug een tandje bij naar snelheid toe. Dat deed het live ook altijd goed. Want als Jarred Warren zijn basgitaar aanslaat alsof het een gewone gitaar is, en zijn stem volledig open draait, dan klinkt Big Business op zijn best. Hopelijk is dit nummer een aanzet tot een release die een beetje terug grijpt naar het originele recept. En meestal is dat het beste recept!

Toch wel benieuwd wat hun volgende release zal worden. Dit is de eerste single voor dit album, The Beast you Are, dat uitkomt op 12 april op Joyful Noise Records. Voorlopig wordt er enkel in Noord Amerika getourd.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD - "Thameslink"

Niets zo geschikt om de barre wintermaanden van je af te schudden dan een stevige streep garagepunk. Hofleverancier van dienst is ditmaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.