AlbumsRecensies

Nina Nesbitt – The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change (★★★★): Opengebloeid als een lotus

Zes lange jaren moesten we wachten op Nina Nesbitt’s tweede album The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change, maar het wachten was de moeite. De Schotse zangeres debuteerde in 2013 met haar album Peroxide, waarmee ze haar kwaliteiten als singer-songwriter onder bewijs stelde. Anno 2019 is Nesbitt uitgegroeid tot een popact die volwassen, vastberaden en kleurrijk klinkt. Na zes single releases is Nina’s langverwachte tweede album uit, waarop ze zowel met uptempo popsongs alsook rustige popballades haar muzikale capaciteiten in een mooi, roos daglicht weet te zetten.

Openingstrack “Sacred” is misschien wel één van de beste nummers van het album omdat ze hierin de oude Nina en de nieuwe Nina helemaal weet te omarmen. Met een zeer mooi synthese (zoals dat bij lotussen ook het geval is) en zeer zuiver klinkende hoge noten, wil ze vanaf het begin verduidelijken dat het deze keer menens is. Het daaropvolgende “The Moments I’m Missing” blijft de ingezette trend behouden en heeft zelfs heel lichtjes iets weg van London Grammar’s “Metal & Dust”.

Na enkele jaren afwezigheid heb je natuurlijk heel wat te vertellen en dat is bij Nesbitt niet anders. Met liefde en vriendschap als inspiratie zoekt Nesbitt het niet ver en loopt ze het risico in een popcliché weg te zinken, maar door slim geschreven lyrics is dat niet het geval. Aangevuld door goede melodieën die snel blijven hangen, ontpoppen zich o.a. “Colder” en het door R&B geïnspireerde “Loyal To Me” tot enorm goede popnummers die al snel de weg naar je playlist kunnen vinden. Ook het reeds uitgebrachte “Somebody Special” weet te overtuigen door sterke arrangementen, en het nieuwe “Love Letter” brengt een aangename dynamiek in het album.

Zelfs voor rustige nummers is er plaats op het album en al snel dreigt het gevaar dat het album afzakt in meligheid. De Schotse zangeres beleerd ons echter van iets anders en weet met de ballades geregeld voor kippenvel te zorgen. “Is It Really Me You’re Missing” is een mooi in evenwicht gebrachte ballade, dat zelfs kandidaat was voor Rihanna’s nieuwe album. “Empire” heeft het dan weer van een zeer overtuigend refrein, dat dankzij elektronische geluiden een pakkend geheel vormt. Met “Things I Say When You Sleep” slaagt ze er dan in ons voor het eerst te ontroeren. Iets wat ze meteen daarna met “Last December” herhaalt.

In The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change slaagt Nina Nesbitt er in zichzelf te bevrijden van popcliché’s en hoge verwachtingen. Met amper budget, zonder label en in een zelfgebouwde homestudio begon Nesbitt aan haar album, dat ze voornamelijk zelf produceerde. Dat ze zo tot de essentie van haar muziek kwam, is even mooi als een openbloeiende lotus, die na een lange tijd als knobbel eindelijk zijn ware schoonheid toont. Een album dat niet glad of overgeproducet overkomt, maar wel het echte talent van Nesbitt blootlegt. Een echte openbaring voor de steeds platter wordende popmuziek.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Nesbitt - "Pressure Makes Diamonds"

De Schotse zangeres Nina Nesbitt zwom al door verschillende waters sinds ze tien jaar geleden debuteerde. Haar eerste album Peroxide verscheen in 2013,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deacon (feat. Nina Nesbitt) – “Long Run”

Een kunstzinnige carrière ambiëren als je moeder al een Oscar op de schouw staan heeft? Het is niet evident, omdat er altijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabrielle Aplin & Nina Nesbitt - "Miss You 2"

Als beste vrienden een hobby delen, is het altijd maar een kwestie van tijd voor ze samenzitten en er iets mee doen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.