Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single ALMA – “when I die”

De fluo gele haren zijn lichtjes aan het verbleken en ook de muziek van de Finse ALMA is zich stilaan verder aan het ontwikkelen. Met enkele honderden miljoenen streams kunnen we al stellen dat het Scandinavische exportproduct een zeer geliefde artiest is, die o.a. Charli XCX, Tove Lo en Dua Lipa tot haar vrienden mag rekenen. Momenteel werkt ze aan haar debuutalbum dat we dit jaar nog mogen verwachten en daar zal met hoogste waarschijnlijkheid ook “When I Die” op te vinden zijn.

ALMA is volop bezig met het experimenteren met haar sound, want een eendagsvlieg wil de opvallende zangeres niet worden. “When I Die” is allesbehalve een toegankelijke popsong, want het nummer kleurt alles behalve binnen de lijntjes. De structuur van het lied is moeilijk om tijdens de eerste luisterbeurt te achterhalen en zo blijven we ook na verschillende luisterbeurten nieuwsgierig. Dat het nummer een mindere eerste helft heeft, maakt de de sterke tweede helft goed. “When I Die” is een experiment dat maar nipt weet te overtuigen, maar duidelijk interesse weet te wekken.

Op zondag 7 april staat ALMA voor het eerst met haar eigen tour in Belgie. Tickets voor de show in de Brusselse Rotonde zijn vanaf vandaag te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

1 februari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief