UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: she bad

Naast heel wat grote kleppers, bieden we met Dansende Beren ook maandelijks een platform voor heel wat aanstormend talent. Van debuutsingles tot eerste optredens, we gaan steeds op zoek naar frisse acts die een verrijking zijn voor het muzieklandschap. Maandelijkse zetten we ons dan aan de grote vi.be-visvijver en weten we keer op keer met mooie vangsten aan de dag te komen. Ook deze keer hebben we met she bad een zeer mooie vis gevangen.

she bad is een vijfkoppige band uit Haacht, die in 2016 werd opgericht en met heel strakke rock weet te begeesteren. Frontvrouw Lindy Versyck is de ster van de groep, die voor de rest uit bakken testosteron bestaat, en heeft een stem die zeer symfonisch, maar dan ook weer ruig kan klinken. Dit zorgt ervoor dat hun rock ook een uiterst emotioneel gehalte bevat en dus geregeld voor kippenvel weet te zorgen.

She Bad kan goed vergeleken worden met Whispering Sons, maar onderscheidt zich door iets toegankelijker te klinken zonder zichzelf te verliezen in te éénvoudige riffjes of opbouw. Debuutsingle “These Days” is een zeer goed voorbeeld van wat je van de band kan verwachten en begint nog enorm dromerig voor men in het refrein heel wat mooie climaxen te horen krijgt die je bij het nekvel grijpen. Hierbij denken we o.a. aan High Hi als goed referentiepunt qua sound.

De band heeft de laatste maanden aan hun eerste ep gewerkt die ze op 17 februari in Het Depot zullen voorstellen. In hetzelfde gebouw wisten ze in 2017 zichzelf tot winnaar van ‘Rockvonk’ te kronen, waarmee ze ook al bewezen dat hun shows even uitmuntend zijn als hun studioversies. Enorm goede vocals, zeer goede arrangementen en ambitie zorgen ervoor dat deze zalm wel zeer snel bekend zou kunnen worden in de scene. Met she bad is er nog eens een zeer straffe rockband bijgekomen.

Wil je zelf met je band of solo onze ‘Zalm van de maand’ worden? Je kan je HIER inschrijven. Wie weet pronk jij wel volgende maand op onze site!

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Loyk

In onze rubriek ‘Zalm van de maand’ stellen we al meer dan twee jaar maandelijks een act voor waarin we veel potentieel…
UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Melting Baskets

Naar goede gewoonte duiken wij maandelijks in onze visvijver op vi.be. Ook in oktober was er aan verse vis in onze vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.