Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “THE GUILTY PARTY”

While She Sleeps, zo’n band uit Sheffield die wél geluid durft maken (eat that, Alex Turner), is goed op weg om ons helemaal warm te maken voor hun nieuwe langspeler SO WHAT?, die er op 1 maart zit aan te komen. Met “ANTI-SOCIAL” en “HAUNT ME” wisten ze zich nu al van enkele sterren te verzekeren, door hun typische sound van een nieuw likje verf te voorzien. Naast toegankelijkere stukken werden splijtende riffs toegevoegd, om ons duidelijk te maken dat er geen gas terug werd genomen.

Ook “THE GUILTY PARTY” is samengesteld volgens dat recept. De eerste tien seconden van het nummer lijken iets te veel afgekeken van Enya, om ons meteen gerust te stellen. De riff die even later boven dat stuk wordt gelegd, doet dat gelukkig wel. Toch is de nieuwe single van The Sleeps Bros iets zachter dan we van de mannen gewend zijn, vooral doordat het tempo meermaals helemaal uit het nummer wordt gehaald. Een slechte single is het zeker niet, maar mogelijks wel de minste van de drie.

While She Sleeps speelt op zondag 24 februari in Zappa in Antwerpen. Tickets voor de show zijn jammer genoeg uitverkocht.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SELF HELL (★★): Zeldzame misstap

Een nieuw album van While She Sleeps, daar kan moeilijk iets slechts aan zijn. De heren uit Sheffield kregen het de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.