Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Please To Devon”

“Please To Devon” is de tweede worp die Sylvie Kreusch onder haar eigen naam doet. De naam zegt u misschien niets, maar Soldier’s Heart kent u zeker en vast in de vorm van het catchy “African Fire” of het opzwepende “Savage”. Soldier’s Heart bracht een frisse mix van gitaren en electronica, maar in haar soloproject lijkt het er op dat de Belgische schone meer de exotische kant op gaat. Haar debuutsingle “Seedy Tricks” was dan ook een schot in de roos, die met z’n Oosters tintje een bezwerend kantje had. Nu is het dus tijd van een tweede single, waarop Sylvie mag bewijzen dat haar talent verder gaat dan één catchy single.

Op “Please To Devon” horen we dat Kreusch nog meer aan het experimenteren gaat dan voordien. Nadat het nummer opent met een hele hoop percussie en enkele eenvoudige akkoorden, valt een duivelse saxofoon in, die wat doet denken aan MDCIII. De sfeer is gezet en al snel sluipen de vocals je oorgangen binnen, waarbij Kreusch je op een zwoele manier toespreekt alsof je in haar sekte zit. Naar het einde toe krijgen we nog een duistere, maar jazzy uitspatting, die de bezwerende sfeer van het nummer nog meer in de verf zet. Dat dit live één grote danspartij zal worden, waarbij we niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen, is een zekerheid.

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.