Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend – “Harmony Hall” & “2021”

Gedaan met ‘horsin’ around’ zoals Vampire Weekend het gisteren op zijn Instagram zei. De band is eindelijk na zes lange jaren terug! De band uit Brooklyn kondigde vorige week plots hun terugkeer aan met elke maand twee verse singles tot de release van hun nieuwe album, dat mysterieus FOTB werd gedoopt. Ondertussen weten dat het staat voor Father Of The Bride, en hoe die zal klinken hebben we nu alvast een idee met nieuwe singles “Harmony Hall” en “2021”.

Wie zin had, kon zich gisteren al onderdompelen in een twee uur lange mix van Harmony Hall gitaren, maar gelukkig hebben de jongens het nummer gecondenseerd tot een popsong van vijf minuten. Koortjes, bongo’s en harmoniserende gitaren vormen samen een gospelachtig nummer dat heel zomers en aanstekelijk klinkt. ‘I don’t wanna live like this, but I don’t wanna die’ zingt Ezra in het refrein en dat zullen die hard fans wellicht herkennen van het nummer “Finger Back” uit hun vorige plaat.

“2021” is dan weer een kort experimenteel tussendoortje van anderhalve minuut waarin scherpe gitaren afwisselen met zachte synths en Koenig’s smekende stem. ‘I could wait a year but I shouldn’t wait three,’ zingt hij haast plagerig. De fans die zes jaar lang wachten, zullen het hem wel in dank afnemen. In het nummer vind je trouwens een sample terug van deze Japanse plaat uit 1984.

De komende maanden staan er nog dubbele singels gepland tot de release in de lente, al blijft de officiële tracklist van het 18 nummers en 59 minuten lange album nog steeds een mysterie. Wie interesse heeft, kan zich alvast onderdompelen in de reacties op hun Instagram-account waar je de titel van het album gisteren kon raden.

Deze zomer speelt de band nog niet in België, wie de groep aan het werk wil zien moet daarvoor naar Down The Rabbit Hole.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend - "Mary Boone"

Het aftellen kan nu echt beginnen, want binnen een weekje ligt het vijfde studioalbum van Vampire Weekend eindelijk in de winkelrekken. Only God…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vampire Weekend - "Classical"

Het heeft even geduurd, maar sinds kort is Vampire Weekend weer helemaal terug van weggeweest. De band uit het New Yorkse maakt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Vampire Weekend - "Capricorn" & "Gen-X Cops"

Vampire Weekend is een van die bands die we onlosmakelijk met het einde van de jaren nul associëren. Nog voor de zelfgetitelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.