Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Cole – “Middle Child”

Er is veel aan de gang bij Dreamville Records de laatste tijd. In januari kondigde het label van J. Cole Revenge Of The Dreamers III aan, een compilatiealbum waarop we niet enkel Dreamville members J. Cole, Bas, Earthgang en J.I.D. zullen horen, maar onder meer ook 6LACK, Vince Staples, Rick Ross en Isaiah Rashad. Kwestie van de verwachtingen laag te houden. Die opnames zijn ondertussen achter de rug, maar een volgende golf van opwinding bleef niet lang uit. J. Cole maakte op maandag (21/01) immers zijn Instagram leeg. Een trucje dat hij vorig jaar ook uithaalde enkele dagen voor de release van zijn album KOD. En inderdaad, het bleek de voorbode van nieuw materiaal in de vorm van de single “Middle Child”.

Een middelste kind is Cole niet, althans niet letterlijk. De titel slaat op zijn status als artiest, gevangen tussen de nieuwe generatie en oude generatie rappers. In vergelijking met zijn vorige album en de reeks features die hij daarna deed, klinkt Cole opvallend rustig op “Middle Child”. Het maakt dat de boodschap des te harder binnenkomt. Dat hij respect heeft voor de nieuwe generatie ‘lil rappers’, maar tegelijk vindt dat ze muzikaal tekortschieten. Dat hij geen promo, openlijke beef of eigen sneakerlijn nodig heeft om impact te creëren. En dat hij nog lang niet van plan is om ermee te stoppen (iemand moet het goede voorbeeld tonen, toch?). In combinatie met de beat van T-minus vormt zijn gerap een soort cadans waar je niet meer uitraakt eens je er inzit.

I’m dead in the middle of two generations
I’m little bro and big bro all at once
Just left the lab with young 21 Savage
I’m ‘bout to go and meet Jigga for lunch

We hebben er voorlopig nog het raden naar of “Middle Child” deel zal uitmaken van Revenge Of The Dreamers III of van een nieuw soloproject. Het slotnummer van zijn vorige album refereerde alvast expliciet naar een volgende plaat met de naam The Fall Off, voorafgegaan door The Off Season. Hou zeker Cole’s Instagram in de gaten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "on the street" (feat. J. Cole)

Binnenkort is het zover, dan begint j-hope aan zijn militaire dienstplicht. De Zuid-Koreaan is geen onbekende meer, want zowel als lid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.