LiveRecensies

Bad Suns @ Kavka Oudaan: Waar is de winter?

Op een kille maandagavond besloten we om ons richting Antwerpen te begeven om er een band uit Los Angeles aan het werk te zien. Bad Suns brengt binnenkort zijn derde album uit en doet nu een kleine tour door Europa. In België hielden ze halt in Antwerpen en wel in Kavka Oudaan. Veel mensen kregen ze niet op de been, maar degene die er waren haalden wel het beste in zichzelf boven. Ook de band stond er vol enthousiasme, al hadden we soms wel het gevoel dat ze liever meer volk hadden gezien.

De opener van de avond kwam van nog iets verder namelijk van Tokyo. De jongens van DYGL serveerden hapklare indie rock die er makkelijk in ging, maar er ook even snel weer uit ging. Aanstekelijke melodieën, strakke gitaren en dan vooral hun nummers vol energie brengen. Daarin slaagden ze allemaal, maar het geluid dat de band voortbracht mocht bij momenten nog strakker. Nu bleef het soms wat te veel op de vlakte waardoor de vocals er niet altijd goed uitkwamen en zelfs gitaren te vlak klonken. Dat hun basgitaar het na een tijdje begaf, gingen we nooit gehoord hebben moest er geen irritante feedback geweest zijn. Fijn bandje dus, maar er is nog heel wat werk aan.

Bad Suns had nog voor ze het podium opkwamen al een bepaalde ‘je m’en fou’ attitude. Ze deden hun soundcheck niet zelf (hoewel er slechts dertig man in de zaal stond) en ook wanneer ze vermeldden dat iedereen in de zaal volgende keer drie vrienden moet meenemen, leek ons niet de beste zet. Het toont een bepaalde arrogantie omdat ze liever voor een groter publiek spelen. Ze zeiden het weliswaar nooit letterlijk en daardoor at het aanwezige publiek wel uit hun handen.

Al van bij het begin merkte je wat Bad Suns hier ging serveren. Het recept is namelijk heel simpel: Een leuke opbouw, een vrolijk sfeertje, een catchy refrein en natuurlijk de nodige ‘ooh ooh ooh’s’. Dit alles kwam in bijna al hun nummers terug, en wij vonden dat allesbehalve erg. Het is namelijk heel aanstekelijke muziek en dat merkte je ook aan het publiek in de zaal. Die stonden van begin tot eind zich volledig te geven. Het enthousiasme werkte aanstekelijk, want het duurde niet lang vooraleer echt iedereen meedeed.

De muziek van de band is dan ook heel zomers en dansbaar. Even vergaten we dat het buiten vroor, en zagen we ons aan het strand van Los Angeles in een T-shirt met een zonnebril op cool te wezen. Zomers, zonnig en vooral heel verfrissend, de muziek van Bad Suns bevat het allemaal. De naam is dus verwarrend, want een slechte zon zou ons nooit zo’n opgewekt gevoel kunnen geven.

Bij de muziek van de Bas Suns viel ook op dat er twee verschillende soorten zijn. Je hebt de iets potigere songs met een strakke opbouw en potige gitaaruithalen, en je hebt de hippe popsongs zoals die van The 1975 dat vroeger maakten. Beide werden even goed onthaald, maar na een tijde voelde je wel de eenheidsworst in hun muziek. Er zit heel weinig variatie in en dat kan soms wel beginnen tegensteken. Ook als de frontman probeert om wat emotie in de muziek te krijgen, blijft zijn stem niet altijd even toonvast.

De band moet het dus hebben van de aanstekelijke, uptempo nummers. Songs zoals “Daft Pretty Boys”, “We Move Like The Ocean” of “Violet” werden op gekrijs onthaald, en dan weet je als band dat je goed bezig bent. Toch gaven ze er na iets meer dan drie kwartier al de brui aan. Ze hebben wel meer nummers, maar de zin om nog wat extra te spelen voor zo’n klein publiek was er niet. Hoe dan ook was de show van Bad Suns wel zeer plezant. We zagen iedereen, van iedere leeftijd en gender zich volledig uitleven en dat is het belangrijkste op een concert. Als de band nog een klein beetje werkt aan hun ‘attitude’ dan zouden we ze graag op een festival zien, een feestje zal het zeker zijn!

Op 22 maart verschijnt de nieuwe plaat van Bad Suns, dit concert werd door MCLX georganiseerd.

Setlist:

Away We Go
Daft Pretty Boys
We Move Like The Ocean
Swimming In The Moonlight
Violet
20 years
Hold Your Fire
Off She Goes
Heartbreaker
Transpose
Rearview
Salt
Cardiac Arrest

2932 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Turnover @ Kavka (Oudaan): Moeilijk in het midden

Antwerpen is geen onbekend terrein voor de Amerikanen van Turnover. Ze passeerden er al regelmatig, met als meeste recente bezoek een optreden…
LiveRecensies

The Struts @ Zappa: Fout feestje, juiste muziek

Indien Queen enkele decennia later had komen bovendrijven, was hun bandnaam The Struts geweest. Schaamteloze glamrock en een frontman die met een…
LiveRecensies

Boston Manor @ Kavka: Hoe één man het verschil kan maken

De heren van Boston Manor deden de voorbije twee jaren veel stof opwaaien in de pop punk wereld, maar toch vooral in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.