Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Next.Ape – “Undone”

Het best kersverse Next.Ape bestaat uit vier muzikanten (een Hongaar, een Luxemburgse en twee Belgen) die hun muziek omschrijven als het ontdekken en exploreren van een psychedelische mix van rock en trip-hop. Alleen al die beschrijving klinkt beloftevol. Daar werd verleden maand een minuut durende teaser aan coole muziek aan toegevoegd, waarmee Next.Ape ineens hun ep (die uitkomt in februari) en tour aankondigde. Dat korte, veelbelovende voorproefje werd vandaag aangevuld met een eerste single en wij zijn razend enthousiast!

“Undone” is een fascinerend nummer, to say the least. Het nummer bevat een mysterieuze sfeer en die komt tot uiting op vele manieren, want “Undone” bevat vele lagen. Het start met meer experimentele, maar toegankelijke jazz om vervolgens over te gaan naar een groots, episch refrein. De strofe die volgt, klinkt dan weer opgejaagd en spannend en brengt daardoor een volgende dimensie binnen in de song. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijgen we ook nog eens een mysterieus klinkende gitaarsolo voorgeschoteld die naadloos uitmondt in een soort fade-out einde dat het nummer passend afrondt, want je blijft in spanning achter en verlangt enkel naar meer van deze elektriciteit. Next.Ape weet het experimentele, epische, opgejaagde en mysterieuze perfect te combineren tot een intrigerend geheel. Wat een rollercoaster!

De live-ervaring kan alleen maar zalig zijn, en die kan je meemaken op 13 februari in BOZAR in Brussel.

16 januari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief