Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Radkey – “Spiders”

De drie broers uit St Joseph, Missouri zijn terug! De Afro-Amerikanen in de vorm van Radkey brengen een nieuwe single uit. En dat mag na hun vorige single toch wel een verrassing zijn! Waar de vorige keer gekozen is voor een volwassener geluid en songwriting, wordt nu terug gegaan naar een snel en furieus nummer!

Het nummer “Spiders” is snel en furieus, klokt op iets meer dan een minuut af en toont de zwaardere kant van de band. “Spiders” is een lied over een personage in de geanimeerde manga ‘Hunter X Hunter’ die op zoek is naar wraak op de groep die zijn familie heeft vermoord. Dat het fans zijn van dit soort ‘tekenfilms’ mag wel duidelijk zijn. Ons niet gelaten als je er zo’n dijk van een nummer mee kan brengen! Een snedig nummer dat doet denken aan het vraagstuk van de garage-punk: hoe een snel nummer brengen met genoeg rock ’n roll-attitude. Dat is in deze 1’13” duidelijk gelukt. In het boek “garage-punk” voor dummies mag dit gerust als soundtrack gebruikt worden. En dat is enkel positief bedoelt. Als er iets snel klaar moet zijn, zal dit je er moeiteloos doorloodsen.

“Spiders” volgt op een aantal onafhankelijke singles die de band het afgelopen jaar heeft uitgebracht. De single is vandaag uitgebracht en morgen start hun Europese tour in het Verenigd Koninkrijk. 19 en 21 januari treden ze in Nederland op, maar België slaan ze deze keer over. Bastards!!!

Facebook

11 januari 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief