Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kid Kapachi – “2019”

De Britse band Kid Kapichi mag zich opmaken voor een spannend en misschien wel beslissend jaar. Sinds vorig jaar gaat hun naam als een lopend vuurtje over de lippen in de Britse muziekpers dankzij straffe nummers als “Revolver” en furieuze optredens. Ook bands als Slaves, Fizzy Blood  en The Fat White Family zijn fan van het viertal uit Hastings, een klein stadje in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, en namen hun al mee als support act voor hun tour. Met hun nieuwste single “2019” staan ze nog scherper en hongeriger dan tevoren en zorgen ze ook weer voor de nodige dosis maatschappijkritiek.

Dat Kid Kapichi uit het Verenigd Koninkrijk komt, is niet alleen hoorbaar aan de sappige tongval van Jack Wilson en Ben Beetham, maar ook aan de smerige britpop-sound met heel wat punk-invloeden. Vooral tijdens de refrein knalt het nummer met volle bombast rond onze oren en dat zorgt voor een straf staaltje muziek. Zeker het tweede deel van het nummer weet te overtuigen dankzij een strakke gitaarsound. “2019” is een nummer met heel veel energie en je voelt ook steeds weer die ontlading tijdens het refrein. Zelf hebben de mannen van Kid Kapichi het volgende te zeggen over het nummer: ‘”2019″ is een weerspiegeling van de huidige toestand van sociale en politieke aangelegenheden, en de impact op de ‘voiceless’ generatie’. Het plaatje klopt volledig op “2019” en maakt van Kid Kapichi zonder meer een relevante band met de ambitie om het ver te schoppen.

Facebook


11 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief