Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Murder Capital – “Feeling Fades”

In Ierland wordt The Murder Capital gezien als ‘the next big thing’ in de post punk scene. Samen met Fontaines D.C. zouden ze dit jaar wel eens kunnen kleuren. Ze deden al ervaring op door te touren met Shame & Slaves en nu ook met IDLES. Het straffe aan dit alles, is dat ze dit allemaal deden zonder muziek uit te brengen. Ze moesten het dus hebben van hun liveshows, en die bleken furieus te zijn. Een video waarin ze single “More Is Less” live brengen, werd al bijna 25.000 keer bekeken. Niet slecht voor een band waarvan tot voor kort niets op sociale media te vinden was. Daar komt nu verandering in met het donkere, maar heel sterke “Feeling Fades”.

Vier minuten worden we ondergedompeld in een verhaal van angst, duisternis en vooral haat. Post punk volgens het boekje dan, maar wel met een heel eigenwijze input. Zo horen we vanzelfsprekend invloeden van IDLES en Shame, maar klinkt The Murder Capital net iets donkerder. Een snedige gitaar, een heel boeiende opbouw en vooral de furieuze vocals van frontman James McGovern maken het heel compleet. Op het einde ontploft de song volledig, en zijn we zelf ook helemaal mee in het verhaal dat The Murder Capital hier vertelt. Wat een band, wat een potentieel! Hopelijk binnenkort in een club bij ons in de buurt te zien, want live is het naar het schijnt nog tien keer straffer.

11 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief