Features

De Grote Beren Van Morgen 2019: ICTO & Flohio

Acht Belgische en acht internationale acts die je in het oog moet houden, schotelden we je de voorbije twee weken aan je voor. Van indie tot pop over punk, elk genre heeft wel iets te bieden en dat weerspiegelde zich dan ook in een divers lijstje artiesten. Vorig jaar tipten we o.a. Sam Fender, Angèle, Portland, Blu Samu, Nilüfer Yanya en Lewis Capaldi. Of onze selectie van dit jaar het even goed, zal zich in de komende maanden bewijzen. Vandaag krijg je van ons de laatste twee ‘Grote Beren van Morgen’ en dat zijn meteen twee grote urban ladies van de toekomst: ICTO & Flohio!

ICTO

Jong, ambitieus en niet op haar mondje gevallen. Dat is het eerste waar we aan denken als we naar ICTO luisteren. De 18-jarige Betekomse Cato Vercammen heeft inmiddels al drie singles uitgebracht en werkt inmiddels aan haar live shows, waarmee ze de Belgische urban scène op zijn kop wilt zetten. Vandaag mocht ICTO overigens bekendmaken dat ze tot de finalisten van De Nieuwe Lichting 2019 behoort, wat haar dus de nodige publiciteit oplevert. Haar derde single “Icy Lady” kwam vandaag uit en dat is ook het nummer waarmee ze bij De Nieuwe Lichting geselecteerd werd. Heel wat producers en vooral ook Studio Brussel zien een grote toekomst in ICTO en dat doen wij ook. Een verdiende ‘Grote Beer Van Morgen’ en misschien wel de eerste vrouwelijke solo-act die de Nieuwe Lichting van 2019 wint. Stemmen kan je hier!

Flohio

Grime zit de laatste jaren serieus in de lift en dat valt niet alleen te danken aan Stormzy, die overigens de eerste grime artiest ooit wordt die Glastonbury mag headlinen. Grime leeft vooral ook dankzij de talrijke jonge acts die hun kans wagen en daar is Flohio zeker een deel van. De Londense rapster staat voor zelfzekere grime en wist daarmee al enkele bescheiden successen te vieren. Onze aandacht trok ze vooral door haar Modeselektor samenwerking “Wealth” en ook op de Grime Night in de AB Club zagen we al dat het goed was. Dit jaar haalde ze de selectie van BBC Sound of 2019, waardoor ze de eerste vrouwelijke grime artieste is geworden voor wie die eer is weggelegd. Flohio gaat groot worden, dat staat vast.

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

7/1 – Jan Verstraeten & Sea Girls

8/1 – Bombataz & KOKOROKO

9/1 – Vito & YOWL

11/1 – ICTO & Flohio
11 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief