Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “WHEN I WAS OLDER”

Het duurde nog geen minuut of Billie Eilish’s concert in La Madeleine in Brussel was helemaal uitverkocht. De jonge Amerikaanse zangeres behoort sinds 2018 tot de topnamen binnen de popmuziek en ziet haar ster steeds meer rijzen. In 2017 debuteerde ze met don’t smile at me, maar in 2018 hield ze het verrassend bij single releases. “lovely“, “when the party’s over” en “you could see me in a crown” zetten de zeventienjarige dame nog meer in de spotlights en snoerden critici de mond. Dit jaar zou haar eerste album moeten komen, waarmee ze ongetwijfeld een groot succes zal hebben.

“WHEN I WAS OLDER” is Billie’s eerste worp van dit jaar, en is een nummer dat ze gebaseerd heeft op de Netflix film ‘Roma’. Met een aardige portie stemvervorming gaat Eilish deze keer aan de slag en weet ze nog maar eens een uniek nummer neer te zetten. Het nummer blijft wel iets te veel in een monotone sfeer hangen, maar door de subtiele stemeffecten en echo’s ontstaat er toch een zekere vorm van spanning. Dit maal staat de sfeerschepping in het nummer centraal en hierdoor verliest het nummer zo misschien een beetje aan kracht. Bij de eerste luisterbeurt lijkt het niet Billie’s sterkste nummer te zijn, maar hoe meer je er naar luistert, hoe meer je het gevoel hebt dat je naar een meesterwerk aan het luisteren bent.

9 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Billie Eilish – “WHEN I WAS OLDER””

  1. Kzen Muug schreef:

    “niet meteen haar sterkste nummer”…. ammehoela ! Dit is “by far” haar béste nummer. Het steekt met kop en schouders uit boven al haar andere nummers, die in de verte wel wat lijken op Lana’s worpen.
    Afin, over smaak valt niet te twisten, zegt men.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief