Features, Ontdekkingen van "Den Beir"

De Grote Beren Van Morgen 2019: Vito & YOWL

Het nieuwe jaar is nog fris en vers, maar we stellen jullie met veel plezier onze ‘Grote Beren Van Morgen’ voor. We selecteerden negen internationale en negen Belgische acts die in 2018 hun eerste stappen binnen de muziekwereld hebben gezet en stellen ze momenteel elke dag twee per twee aan je voor. Het afgelopen jaar gaven deze act hun eerste concert of brachten ze voor het eerst muziek uit, waardoor we zo gefascineerd zijn dat we hen voor 2019 een mooie carrière voorspellen. Gisteren kreeg je Bombataz en KOKOROKO, vandaag gaan we voor wat energiekere gitaren met de hulp van Vito en YOWL

Vito

De Gentse band Vito heeft de laatste jaren een metamorfose meegemaakt. Wat in 2017 nog als solo project begon, is inmiddels een voltallige band geworden die zijn muziek omschrijft als ‘Belgicana’. Referenties naar Patti Smith of Kurt Vile zijn nooit ver weg, maar toch klinkt het geheel iets dansbaarder. In 2018 werden ze geselecteerd voor De Nieuwe Lichting en dingden ze mee voor de winst, maar Portland, SONS en Chackie Jam gingen uiteindelijk met de prijs lopen. Treuren doen ze daarover niet, want ook zonder de winst zal hen een mooie carrière bloeien. Hun eerste single “Ever Since I Got To This Town” en ook “Come See Me Again” zijn daar het levende bewijs van. Op 15 maart stellen ze in de Minard te Gent alvast hun debuut-EP voor.

YOWL

 

‘To yowl’ is een Engels werkwoord en staat voor een luid huilend geluid. Dat YOWL een uitstekend gekozen naam is voor een Brits vijftal, geloof je ons vooral na het horen van hun muziek. DIY, NME of Another Man raakten al in de ban van deze beloftevolle band en ook wij zijn dat inmiddels helemaal. Hun single “John The Collector” haalde ons lijstje van 101 beste singles van het jaar en met nieuw materiaal opkomst, kunnen ze ook dit jaar weer een plaatsje in één van onze lijstjes veroveren. Shame en IDLES deden het YOWL in 2018 voor. Punk van de bovenste plank bereikt eindelijk opnieuw zijn groter publiek.

De Grote Beren van Morgen 2019:

1/1 – Ruby Grace & Ama Lou

2/1 – Mooneye & Another Sky

3/1 – Martha Da’Ro & Jade Bird

4/1 – Tristan & L Devine

7/1 – Jan Verstraeten & Sea Girls

8/1 – Bombataz & KOKOROKO

9/1 – Vito & YOWL

 

9 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter