Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RAT BOY – “Don’t Hesitate”

In oktober kwam RAT BOY naast de aankondiging van zijn nieuwe plaat Internationally Unknown ook af met maar liefst drie nummers, de ene al beter dan de andere. De Brit mixt in zijn muziek verschillende genres tot een eigenzinnige sound en daarmee weet hij duidelijk de muziekliefhebbers te intrigeren. Zijn debuutplaat haalde zelfs de top twintig in het Verenigd Koninkrijk en leverde hem een uitverkochte tour op. Zijn tweede plaat Internationally Unknown verschijnt op 25 januari en werd geproduceerd door Rancid frontman Tim Armstrong. Met “Don’t Hesitate” krijgen we een vierde en laatste smaakmaker van de nieuwe plaat.

“Don’t Hesitate” wordt ingeleid met een simpel, maar leuk baslijntje dat zowat de basis vormt van het hele nummer. Het refrein is meteen een meezinger en blijft dankzij zijn eenvoudige rap hangen. Ook leuk is hoe RAT BOY hiphop, britpop en rockmuziek weet te combineren tot een mooi coherent geheel dat toch nog een bepaalde ruwheid uitstraalt. De kleine breakdown ergens richting het einde van “Don’t Hesitate” zorgt nog voor de nodige spanning in het nummer vooraleer nog eens finaal het refrein in te zetten. Met inmiddels vier nummers kunnen we alvast een mooi beeld vormen van wat we op 25 januari op ons bord geserveerd zullen krijgen.

Op dinsdag 7 mei zakt RAT BOY af naar de Trix in het kader van zijn Europese tour!

Facebook

7 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter