LiveRecensies

Jasper Steverlinck @ Bozar: Liefde voor muziek

(c) Marijke Debusschere (CPU)

Meer dan 20 jaar geleden was Arid finalist bij Humo’s Rock Rally en groeide de band al snel uit tot één van de populairste bands van België. Terwijl we al even niets meer van Arid gehoord hebben, staat frontman Jasper Steverlinck nog steeds in de spotlights. Al sinds 2002 werkt Steverlinck ook solo aan zijn carrière en met succes. Anno 2018 bracht hij zijn tweede soloalbum Night Prayer uit, waarmee hij alweer de grens van fragiliteit en kitsch opzocht. Gisterenavond stelde Steverlinck het album in de imposante Henry Le Boeuf zaal van de Bozar voor, waar hij zijn stem de ruimte wist te vullen.

Openen deed Jasper Steverlinck solo met “Sad Reminders” waarbij hij zichzelf op de piano begeleidde en de fantastische akoestiek van de zaal de nadruk op elke klank legde. Daarna vervoegde zijn zevenkoppige band hem op podium om met “So Far Away From Me” een eerste geslaagd samenspel ten tonele te brengen. De strijkers deden hun werk wat betreft de toevoeging van drama, maar het waren de lange, hoge tonen die voor een krop in de keel zorgden. Gelijkaardige tonen in het emotionele “Colour Me Blind” kregen eveneens iedereen stil van ontroering.

De fragiliteit in Steverlincks stem was ook in de Bozar de ster van de avond. “Our Love Got Lost” was sober, maar vooral ook even breekbaar als een historische porseleinen vaas uit het Midden-Oosten. Met “Love Will Find You” klonk Steverlinck het nummer ervoor nog furieus en indringend door de dynamische sound van de piano en de gitaar, wat voor een subliem contrast in de set zorgde. Recentste single “Broken” bleek dan een mix van die twee werelden te zijn, waardoor het soms iets te chaotisch overkwam en geen duidelijke lijn had.

Jasper’s deelname aan VTM’s Liefde Voor Muziek legde hem geen windeieren, want dankzij het programma wist hij enkele succesvolle covers uit te brengen. Zo ook “One Thing I Can’t Erase”, dat oorspronkelijk van Niels De Stadsbader is, en voor een echt kippenvel moment wist te zorgen. Ook zijn K’s Choice cover “Killing Dragons” viel op, wat aan een enorm knappe zangprestatie te wijten valt. Absoluut hoogtepunt van de set waren echter Within Temptation cover “Ice Queen” en “Need Your Love”, welk hij aan één van zijn muzikale helden Roy Orbision opdroeg en vooral in de slotfase nog sterker werd.

Afsluiten deed Steverlinck met “Night Prayer”, een nummer dat ook live zijn verhaal helemaal kon ontplooien en het publiek andermaal stil kreeg. De eerste bis beëndigde de zanger met “Open Your Heart”, een nummer dat voor ons tot één van de mindere momenten behoorde terwijl anderen het dan weer het meest beklijvende nummer vonden. Een staande ovatie later kregen we nog een tweede toegifte, waarin we vooral “On This Day” apprecieerden. Met nog maar eens een verdiende staande ovatie verliet Jasper Steverlinck het podium.

https://www.instagram.com/p/BrgSeSUnGux/?utm_source=ig_web_copy_link

Terwijl Night Prayer soms wat last had van iets te kitscherig over te komen, kwamen de nummers live iets serener en gracieuzer over. Jasper Steverlinck betoverde de Bozar met zijn indrukwekkende stem, die zelfs nog iets krachtiger zou zijn met een tweede stem aan zijn zij. Hier en daar werd de set wat eentonig, maar net op tijd kwam er dan toch afwisseling dankzij de strijkers of de drummer. Eén ding kunnen we met zekerheid na dit optreden stellen: Jasper Steverlinck heeft veel liefde voor muziek. Dat voelden en hoorden we.

Setlist:
Sad Reminders
So Far Away From Me
Here’s To Love
Love Will Find You
Our Love Got Lost
Colour Me Blind
That’s Not How Dreams Are Made
One Thing I Can’t Erase (Niels Destadsbader cover)
Someday
Killing Dragons (K’s Choice cover)
Things That I Should Have Done
Broken
Need Your Love
Night Prayer

Ice Queen (Whitin Temptation cover)
Open Your Heart

Fall In Light
On This Day

 

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Tura nodigt uit @ Sportpaleis: Kroon op het werk van De Keizer

Een monument. Een legende. Will Tura heeft tijdens zijn carrière heel wat bijnamen gekregen, maar ‘De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ dekt…
InstagramLiveRecensies

Asaf Avidan @ Bozar: Een stem die een zaal kan vullen

Het is al meer dan tien jaar geleden dat “One Day / Reckoning Song (Wankelmut Rmx)” verscheen. De remix van “Reckoning Song”…
LiveRecensies

Elvis Costello & Steve Nieve @ Bozar: Muzikaal kameraadschap

Er zijn maar weinig dingen op de wereld die zo onafscheidelijk zijn als Elvis Costello en zijn muzikale rechterhand Steve Nieve. Nieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.