Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “The Changeover”

Het lijkt wel alsof Sundara Karma geteleporteerd werd van de jaren tachtig naar nu, maar niets is minder waar. De band rond Oscar “Lulu” Pollock bestaat immers al bijna acht jaar, maar heeft tot op heden nog maar één plaat uitgebracht. Gelukkig verschijnt op 1 maart hun tweede plaat Ulfilas’ Alphabet, dat geproduced werd door Stuart Prince (werkte eerder al samen met Madonna, The Killers, New Order en The Pet Shop Boys) en hun goede vriend Kaines (Alex Robertshaw van de Britse band Everything Everything). Met “Illusions” en “One Last Night On This Earth” losten ze de vorige maanden twee interessante nummers met een retro vibe en dat mag ook van hun nieuwste worp “The Changeover” gezegd worden.

Voor alle duidelijkheid, “The Changeover” is geen nieuw nummer van David Bowie ook al klinkt het verdacht veel als het muziek icoon. Achter het tijdloos aanvoelend nummer zitten wel degelijk de vier leden van Sundara Karma die met “The Changeover” weer een nostalgische richting op gaan. Vooral het timbre van frontman Oscar Pollock lijkt duidelijk geïnspireerd door dat van David Bowie, maar de groep enkel en alleen daarop te minimeren zou afbreuk doen aan hun muzikale capaciteit. De soundlaag klinkt op het eerste gehoor vrij éénvoudig, maar wie aandachtig luistert kan een aantal leuke invoegingen horen zoals bijvoorbeeld een gitaarrifje. “The Changeover” mag er meer dan zijn, maar de band moet  wel oppassen dat ze niet te veel een kopie worden van David Bowie.

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Godsend”

Sundara Karma is altijd een band geweest van het grote potentieel. Zo waren er al twee albums van de groep met Youth…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.