Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2019 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC in december een longlist bekend met de bands/artiesten die we in 2019 maar beter in de gaten moeten houden. In januari wordt zoals steeds een winnaar gekozen door een 136 leden sterke vakjury waarin de beduidendste en belangrijkste figuren uit de Britse muziekbranche in zetelen. De opvolger van Sigrid mag in ieder geval op een mooie carrière hopen, want de lijst katapulteerde al meerdere malen artiesten naar wereldtoppers. Wij zijn in ieder geval benieuwd wie de volgende Adele, Mumford & Sons of Years & Years wordt.

Dit jaar zijn er (helaas) geen al te grote verrassingen terug te vinden in de lijst, die ook dit jaar weer sterk gedomineerd wordt door vrouwen. Maar liefst zes vrouwen schopten het in de BBC Sound of 2019-lijst, waaronder de ons niet onbekende King Princess, Grace Carter (die we vorig jaar al tipten als één van de beren van morgen), Mahalia, Rosalia en Ella Mai. Die laatste scoort momenteel een megahit met haar single “Boo’d Up” waardoor ze de grote favoriet is voor de eindzege. De wellicht bekendste artiest uit de lijst is Dermot Kennedy, die we ondertussen al meer dan een jaar volgen. Verder merken we dat de hiphop/grime ook weer goed vertegenwoordigd is met namen als Flohio, Octavian en buitenbeentje Slowthai. Maar het meest teleurstellende feit vinden we echter dat er amper één (!) band geselecteerd werd met de uit Liverpool komende band Sea Girls

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst:

Grace Carter (UK)

Flohio (UK)

Dermot Kennedy (Ierland)

King Princess (VS)

Mahalia (UK)

Ella Mai (UK)

Octavian (UK)

Rosalia (ESP)

Sea Girls (UK)

Slowthai (UK)

Wie uiteindelijk zich tot BBC Sound Of 2019 mag kronen komen we op vrijdag 11 januari te weten.

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.