Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Finish Line”

In het voorspel naar hun vijfde album Five, dat op 1 februari uitkomt, brengt White Lies vandaag zijn derde single uit. Na “Time To Give” en “Believe It” volgt met “Finish Line”, een (nog) meer ingetogen nummer. Dat de band z’n eigen koers vaart, is doorheen de hele discografie wel duidelijk. Harry McVeigh en de zijnen maakten vooral naam met hun eerste twee albums To Lose My Life … en Ritual, maar zijn sindsdien niet weg te slaan uit de charts en affiches van festivals overal ter wereld. Na het ietwat zoutloze Friends (2016) zijn we dan ook heel benieuwd naar wat 2019 brengt.

“Finish Line” begint heel ingetogen, en dat blijft eigenlijk gedurende de hele song zo. De akoestische gitaar en stem van Harry McVeigh krijgen het gezelschap van zachte synths, en na het refrein van gitaarspel en een drumlijn, die doorheen het nummer evolueren. Muzikaal is “Finish Line” moeilijk spannend te noemen, maar het lijkt ons tijdens dit nummer vooral om de tekst te gaan. White Lies weten een relatie die zich richting finish line begeeft mooi te vertalen naar een totaalpakket met een rake tekst en bijpassende muzikale begeleiding. Het nummer moet even bezinken vooraleer je het potentieel ervan ziet, maar dat raden we ten zeerste aan.

5 december 2018

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief