Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single TheColorGrey & Romelu Lukaku – “New Levels”

Ja ja, je leest het goed. Terwijl we hem afgelopen weekend nog moesten missen tegen Zwitserland vanwege blessureleed, is onze nationale voetbalheld muzikaal wel actief bezig geweest. Samen met zijn sponsor Puma koos hij rapper en vriend TheColorGrey uit om de track “New Levels” te maken, een verhaal over het leven van Lukaku, maar net zozeer toepasbaar op dat van Grey.

De twee hebben namelijk meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Een passie voor voetbal en hiphopmuziek, maar daarnaast ook geboren in dezelfde stad en met dezelfde Congolese roots. Voeg daarbij een moeilijke jeugd en een plotse rise to fame en je begrijpt meteen waarom Lukaku en Grey zoveel respect voor elkaar hebben.

De beat is overduidelijk van de hand van TheColorGrey, maar Lukaku had wel enkele opties doorgestuurd gekregen waaruit hij zijn favoriet mocht kiezen. Het is een heel soulful nummer geworden met stukken tekst die letterlijk overgenomen zijn uit interviews met Lukaku. Zo zingt Grey bijvoorbeeld: ‘Back when momma mixed the water with the milk, the only option was to mix the dedication with the skills’, refererend naar een interview waarin Lukaku het had over hoe zijn moeder vroeger melk met water moest mengen om bij de ontbijtgranen te doen.

Hoewel hij zijn eigen rapskills eerder al showde op social media, is Big Rom zelf niet te horen op het nummer. Hij fungeert als gezicht van en inspiratie voor, maar “New Levels” is verder gewoon een nieuw nummer in het repertoire van TheColorGrey. Een nummer dat hem weliswaar een stapje dichter bij internationale roem brengt. Mooi om te zien hoe twee Belgische grootheden elkaar (onder)steunen en ook terecht blij zijn met dat resultaat.

19 november 2018

About Author

Kim Loosvelt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief