Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OrelSan feat. Damso – “Rêves bizarres”

Wat gebeurt er als de populairste rappers van Frankrijk en België samen een nummer uitbrengen? Dat moesten de Franse OrelSan en de Belg Damso gedacht hebben toen ze aan hun samenwerking begonnen. OrelSan bracht vorig jaar immer zijn succesplaat La fête est finie uit en brengt hiervan vrijdag een ‘extended’ versie van uit. Damso daarentegen won gisteren nog de Red Bull Elektropedia Award voor Lithopédion voor het album van het jaar. Hun gezamenlijke nummer “Rêves bizarres” mag dan wel als een verrassing komen, over het nummer zelf kunnen we dat helaas niet zeggen.

OrelSan beschikt niet meteen over een uitmuntende stem, maar zijn muzikale capaciteiten heeft hij wel al meermaals onder bewijs kunnen stellen. Dat we daarvan op “Rêves bizarres” weinig horen, vinden we dan ook bijzonder jammer. Een doordeweekse en voorspelbare beat weet al snel te vervelen en ook de lyrics vinden we voor OrelSan-normen eerder ondermaats. Ook de bijdrage van Damso kan “Rêves bizarres” niet redden en dat zien we als een gemiste kans voor de twee artiesten. Met “Rêves bizarres” blijven OrelSan en Damso met andere woorden merkbaar onder hun mogelijkheden.

Op vrijdag 14 december speelt Damso in de Palais 12 in Brussel.

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour ontvangt in 2023 ook Yung Lean, Caribou, 070 Shake en meer!

Heel wat festivals lijken met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht nog eens serieus uit te willen pakken. Ook Dour laat eindelijk in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angèle - "CP_009_Évidemment" (feat. Orelsan)

Het is een uitdaging om momenteel een artiest in ons land te vinden die meer stof doet opwaaien dan onze eigenste Angèle….
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Vorst Nationaal: Kriebels in de buik

Een jonge zangeres uit het Brusselse Linkebeek ontdekte al op jonge leeftijd dat muziek haar grote passie is, ging naar een jazzschool…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.