Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Homeshake – “Like Mariah”

Naast hiphop en andere soortgelijke genres, is ook lo-fi aan een sterke opmars bezig. Bekendste naam binnen het genre is misschien wel Mac DeMarco, en hij had al verschillende bandleden. Eén daarvan, Pete Sagar, richtte zijn eigen project op onder de naam Homeshake. Sagar heeft ondertussen al drie platen op zijn conto, en er zit een vierde aan te komen. Helium heet het album en dat verschijnt op 15 februari. Daarnaast speelt de man ook op 1 maart in de Botanique, alleen maar goed nieuws dus. Een eerste single uit Helium krijgen we vandaag onder de naam “Like Mariah”.

Zachte lo-fi is bij Homeshake nog een understatement, het lijkt allemaal wat muziek die hij gewoon eens op een dag in zijn kamer opnam. Nu, op zich hoeft dat geen probleem te zijn, en dat is het ook niet. Homeshake laat ons wegzweven op een wolk van liefde en genegenheid. Zo horen we een dromerige vocal die het hele nummer begeleidt, en staat de synth centraal om de muziek zijn muzikale aspect te geven. Het lijkt er bij momenten ook op dat Homeshake ons een verhaaltje wil vertellen, maar op deze manier mag hij dat zeker nog doen. “Like Mariah” is dus heeeeeel laidback, maar wel gezellig en plezant om te ervaren.

7 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief