Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea – “Blackest Skies”

Tegenwoordig is Hydrogen Sea een vijftal en dat konden we voor het eerst beluisteren begin mei toen de groep “Flogsta” uitbracht. Het bleef dus niet bij die ene single, want vandaag brengt Hydrogen Sea met “Blackest Skies” een zeer leuke nieuwe uit. Het moet de voorbode zijn van een album dat in april 2019 zou verschijnen. Op 25 april stelt de band het album alvast voor in de Ancienne Belgique. Als het album zo rijk aan klanken zal worden als de eerste twee singles doen vermoeden, zou dit wel eens een topper kunnen worden.

Geen computers meer, maar wel het menselijke aspect. Dat is waarom de band tegenwoordig met zijn vijf verder gaat. Het geeft de songs meer adem om te leven en de gedeelde creativiteit geeft de muziek van Hydrogen Sea een rijker geluid. “Blackest Skies” zit heel strak in elkaar met een geweldig aanstekelijk refrein. Daarnaast hoor je subtiele invloeden van viool, synths, dromerige vocals en zachte percussie. Dit alles draagt bij aan een mysterieuze klank, maar net daardoor wordt de band iets toegankelijker. Denk aan Intergalactic Lovers zonder de drama en met meer ruimte voor subtiliteit. Hydrogen Sea zou zomaar eens heel ver kunnen geraken met het nieuw werk. We kijken er naar uit.

2939 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Hydrogen Sea - Symbiosis (★★★): Sfeervolle intimiteit

Drie jaar na het debuut van Hydrogen Sea brachten Birsen Uçar en Pieterjan Seaux een nieuw album uit. Voor Automata zocht het duo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea - "These Days"

Hoe zou het nog zijn met Hydrogen Sea? De Brusselse band rond Birsen Uçar en Pieterjan Seaux maakte een grote indruk toen…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.