Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “One Last Night On This Earth”

De Britse band Sundara Karma is in blije verwachting van hun nieuwe plaat Ulfilas’ Alphabet, die op 1 maart zal verschijnen. In 2017 bracht de band nog hun eerste langspeler Youth Is Only Ever Fun in Retrospect uit die hen vooral in het Verenigd Koninkrijk op de kaart zette. De band ontstond in 2011 en heeft met Oscar “Lulu” Pollock een extravagante frontman die zich graag als vrouw verkleed. Met “Illusions” losten ze onlangs nog een eerste (straffe) single van de plaat en gisteren ging bij Annie Mac (BBC Radio 1) hun tweede single “One Last Night On This Earth” in première.

“One Last Night On This Earth” is een regelrechte knipoog naar David Bowie, zoveel wordt al snel duidelijk bij het beluisteren van het nummer. Niet alleen de vocals van Oscar komen verbazend dicht bij die van Bowie, ook de sound  in het algemeen heeft heel wat weg de overleden muziekicoon. Het pakkende refrein en het feit dat er heel wat dingen in het nummer gebeuren zorgen daarbovenop voor een verrassende luisterbeurt die de luisteraar meteen meezuigt in de wereld van Sundara Karma. “One Last Night On This Earth” is verder een uitermate energiek nummer geworden dat zelfs uitnodigt om even het dansbeen te zwingen. We kijken alvast nu al hard uit naar Ulfilas’ Alphabet, want met “One Last Night On This Earth” hebben ze weeral een prachtig nummer gelost.

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Godsend”

Sundara Karma is altijd een band geweest van het grote potentieel. Zo waren er al twee albums van de groep met Youth…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.