Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single B00TY – “Blowing Up My Phone”

“Blowing Up My Phone”, de nieuwste van B00TY, geeft je instant zin om de benen los te gooien. B00TY is een Amerikaans duo, bestaande uit boezemvrienden Edan Frei en Adam Epelbaum. De twee ontmoetten elkaar op de Universiteit van California en zetten al sinds hun eerste shows als openingsact voor Reggie Watts de dansvloer in vuur en vlam. B00TY’s stijl bestempelen we niet onterecht met de term ‘funky elektro-pop’. Met “Blowing Up My Phone” lost het duo de tweede single van hun debuut-EP, die op 9 november in de rekken verschijnt.

Zelf beschrijft B00TY het nummer als volgt: ‘This is a song about being in love with someone who only calls you when they’re lonely, but you’re still down, so it’s complicated …’. Ingewikkeld voelt het nummer alleszins niet aan. Na één keer luisteren blijft de catchy melodie je immers achtervolgen. Qua dansbaarheid moet “Blowing Up My Phone” niet onderdoen voor Tame Impala en DNCE. Integendeel! Wat verdienstelijke gitaarriffjes, keys en groovy drum-beats: meer hebben de mannen van B00TY niet nodig om de sfeer erin te brengen. Vernieuwend vinden we het nummer echter niet. Maar ach: vernieuwend of niet, van “Blowing Up My Phone” word je in een-twee-drie opgewekt!

FacebookTwitter

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Mustard - "Window Seat"

Na hun geslaagde eerste single “Jerkwater Strut” katapulteert Hot Mustard je met hun tweede single “Window Seat” als het ware terug naar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cosmo's Midnight ft. Age.Sex.Location - "Have It All"

Voor wie Cosmo’s Midnight nog niet kent, is het hoog tijd om de Australische tweeling op te nemen in de zomerplaylist van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arsenal - "Amplify"

In 1999 hadden ze waarschijnlijk nooit durven vermoeden dat ze vandaag zouden staan waar ze nu staan. Zovele jaren later zijn ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.