Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dua Lipa – “Running” & “Kiss and Make Up (feat. BLACKPINK)”

© CPU – Bert Savels

Dua Lipa bracht in 2015 haar debuutsingle “New Love” uit en niemand die toen haar succes anno 2018 zou voorspellen. Wat de Britse zangeres aanraakt wordt goud en hits vuurt ze op ons af alsof het niets was. Afgelopen zomer was ze één van de publieksmagneten van Pukkelpop en met zomerhit “One Kiss” scoorde ze de langste nummer één voor een vrouwelijke artieste in de Ultratop. Ondertussen heeft de videoclip van “New Rules” al bijna de kaap van 1,5 miljard views bereikt en is ze de meest beluisterde zangeres op Spotify. Om de DL1-era te beëindigen, brengt ze vandaag een ‘Complete edition’ van haar eerste LP uit en daar staan twee nieuwe nummers op.

“Running” is voor fans allesbehalve onbekend, want de zangeres bracht het nummer reeds tijdens haar eerste tour waarmee ze ook in oktober 2016 in een uitverkochte AB stond. Het nummer was een fan favoriet, maar haalde het album last-minute jammer genoeg niet. Gelukkig heeft ze zich bedacht en krijgen we het cry-dance nummer alsnog voorgeschoteld. Een uptempo beat, een catchy refrein en Dua’s hese stem werken uiteraard op “Running” ook prima en stemt dus niet alleen de die-hard fans goed gezind.

Voor de tweede nieuwe single “Kiss and Make Up” horen we een ietwat nieuwe Dua Lipa, want het nummer heeft een sound die ons vooral aan Latin pop doet denken. Op het nummer krijgt ze de hulp van de K-Pop Girlgroup BLACKPINK, die binnen het K-Pop circuit tot echte toppers behoort en de bijdrage beperkt zich niet enkel tot enkele Koreaanse strofes, maar geeft het nummer de nodige vrouwenpower. Het nummer klinkt enorm zomers, maar heeft misschien net iets te veel van andere meidengroepen zoals Little Mix weg. De tieners zullen er alsnog wild van zijn, want ook dit nummer ligt goed in het oor.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "Running"

Heel weinig bands kwamen de afgelopen jaren zo gedurfd en overtuigend binnengestormd als Fat Dog. Debuut “King of the Slugs” en opvolger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.