Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Noémie Wolfs – “Let Me Down”

Noémie Wolfs is na twee jaar eindelijk terug met nieuw werk en hoe! Al enkele maanden zit ze de komst van haar tweede album te teasen. Nadat ze in 2016, na haar vertrek bij Hooverphonic, haar solo debuutplaat Hunt You uitbracht, stond Wolfs o.a. op Pukkelpop. Daarna werd het even rustig rond de Belgische zangeres, maar nu is ze dus helemaal terug. Samen met bijvoorbeeld Yong Yello, die ook de producer van Glints is, dook ze de studio in en het resultaat is meteen een meer dan geslaagde comeback van de veel geprezen zangeres.

“Let Me Down” toont een andere kant van Noémie Wolfs en ook die is interessant. Samen met Yong Yello vertrok Wolfs vanuit  oldschool hiphop en ontstond er zo een geheel nieuwe vibe. De violen die je in de intro hoort, zijn ontleend uit oude platen van de jaren ’50 en zorgen direct voor een verrassende opener. Wanneer Wolfs dan begint te zingen, slaat de sfeer om en krijg je een poppy, maar toch boeiende sound te horen die her en der lichtjes aan Warhola, Warhaus en Selah Sue doet denken. “Let Me Down” weet te verrassen, te boeien, maar is vooral een heerlijk modern en experimenteel popnummer. Noémie Wolfs didn’t let us down.

19 oktober 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief