Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles RAT BOY – “Chip On My Shoulder”, “Internationally Unknown” en “No Peace No Justice”

Daar is RAT BOY opnieuw met nieuwe muziek en meer dan fijn nieuws. De 22-jarige Jordan Cardy bracht in 2017 een geslaagde debuutplaat SCUM uit, die het zelfs in de album top 20 van het Verenigd Koninkrijk schopte. Op RAT BOY valt moeilijk een genre te plakken gezien hij heel wat invloeden verwerkt in zijn eigen sound. In ieder geval brengt de uit Essex komende zanger op 25 januari met Internationally Unknown een gloednieuwe plaat uit die door niemand minder dan Tim Armstrong van Rancid werd geproduced. We kunnen alvast kennis maken met drie (!) nieuwe nummers van de plaat.

“Chip On My Shoulder” is het kortste nummer van de drie de we gekregen hebben, maar dat het nummer een regelrechte energiebrok geworden is, maakt dat helemaal goed. De punkvibe met het sappige Essex-accent krijgen we gelukkig ook op “Internationally Unknown” te horen. Misschien iets minder energiek, maar daarvoor wel heel catchy en we menen zelfs wat Britpop invloeden te horen in het nummer. Het laatste nummer uit de drieluik “No Peace No Justice” is ook het speciaalste, wat grotendeels te maken heeft met het feit dat ook Tim Armstrong van Rancid erop te horen is. Wie verwacht dat het nummer schroeiharde punk met zich mee zou brengen, blijft teleurgesteld achter, want “No Peace No Justice” is het gemoedelijkste nummer van de drie. Wij schroeven alvast de verwachtingen wat meer de hoogte in voor die moeilijke tweede, want met de eerste drie nummers die we te horen, kregen weet hij ons alvast te overtuigen.

Op dinsdag 20 november kan je RAT BOY in de Trix te Antwerpen aan het werk zien.

Facebook

11 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter